Beethoven-konserttisarja jatkuu

Jani Lehtonen.
Jani Lehtonen.
Jani Aarrevaara.
Jani Aarrevaara.

Pianisti Jani Aarrevaaran ja viulisti Jani Lehtosen 10 x Beethoven – sonaatit pianolle ja viululle -sarjan toinen konsertti kuullaan tiistaina 21. kesäkuuta Kangasala-talolla. Konsertti päättää konserttisalin kevätkauden.

Konserttisarjan toisessa konsertissa kuullaan sonaatit op. 23 a-molli ja op. 24 F-duuri, lisänimeltään Kevätsonaatti. Nimi sopii teoksen valoisaan, jopa hilpeään tunnelmaan. Sonaatit ovat luonteeltaan vastakohtaisia: op. 23 liikkuu pääosin synkänkiihkeissä tunnelmissa.

Helsingin kaupunginorkesterin ensiviulisti Jani Lehtonen ja Tampereen konservatoriolla pianonsoiton lehtorina työskentelevä Jani Aarrevaara soittavat neljän konsertin sarjassaan Kangasala-talolla yhden länsimaisen taidemusiikin laajimmista ja merkittävimmistä tälle kokoonpanolle sävelletyistä kokonaisuuksista, Ludwig van Beethovenin sonaatit pianolle ja viululle.

Lehtonen ja Aarrevaara esittävät Beethovenin kymmenen sonaattia pianolle ja viululle Kangasala-talon sarjassaan kronologisessa järjestyksessä. Sarjan muut, tulossa olevat konsertit soitetaan 6.9. ja 8.11.2016.

Sarjan toinen konsertti tiistaina 21.6. kello 19.