Mikkolan kesässä tapahtuu

Juhannuksen jälkeiseen elämään palaavassa Luopioisissa ja erityisesti Mikkolan Navetan pihapiirissä tapahtuu mielenkiintoisia asioita, kun kesäkuu lähenee loppuaan. Ehkä kiinnostavin tapahtuma on ulkoistettu kauniiseen Puutikkalan kylään. Navetalla ja sen lähirakennuksissa puolestaan avautuu kiinnostavia näyttelyitä.

Kukkia soi -festari laajeni tänä vuonna kylille ja Kukkian laineille. Lauantaina 2.7. on tarjolla ainutlaatuinen elämys: jousikvartetin konsertti Puutikkalan yli 100-vuotiaalla VPK:n talolla. Kukkia-kvartetin ohjelmistossa on kevyttä klassista, kansanlauluja, valsseja ja tangoja rennossa maalaismiljöössä. Jotkut etukäteen lippunsa ostaneet ovat kuulemma varanneet tilaisuuteen oikein hatut ja hansikkaat, kukkamekoista nyt puhumattakaan.

Kukkia-kvartetti on tätä tilaisuutta varten koottu neljän ammattimuusikon ryhmän. Esiintyjät ovat Riikka Westerlund ja Katri Nikkinen,viulu, Ilona Rechardt,alttoviulu sekä Marion Göbel, sello. He kaikki ovat valmistuneet Sibelius-akatemiasta ja työskentelevät useissa eri sinfoniaorkestereissa kotimaassa ja ulkomailla. Konsertti alkaa kello 14. Puutikkalan VPK pitää paikalla puffettia.

Lauantai 2.heinäkuuta sopii kuitenkin aloittaa jo aamuvarhaisella Mikkolan Pytingin pihamaalla. Pälkäneen kunta tarjoaa asukkaille ja kesävieraille perinteiset aamukahvit. Tilaisuudessa tapaavat tutut ja tuntemattomat ja juttu luistaa. Talven aikana tapahtuneet päivitetään ja uusia suunnitelmia tehdään. Tilaisuutta juhlistaa tänä vuonna kokonainen harmonikkaorkesteri Hyvinkäältä. Ripeät ehtivät vielä Haltia-päivillekin, ja iltapäiväksi tietysti siis konserttiin Puutikkalaan.

Vesi kertoo ja Kiertoradalla jatkavat taidekesää

Luopioisten taidekesän ensimmäinen näyttely, Tiina Poutasen Kukkiva metsä,poimintoja puutarhapäiväkirjastani, lähenee loppuaan. Perjantaina pystytetään navettakalleriaan jo uutta näyttelyä. Heinäkuun ajan on esillä Riikka Helmisen ja hänen tyttärensä Marika Helmisen teoksia. Riikka Helminen tekee oivaltavia pienoisveistoksia kierrätysmetallista ja Marika maalaa värikkäitä tunnelmakuvia. Kiertoradalla-näyttely avautuu yleisölle samaisena lauantaina 2.7. kello 10-15.

Luhtiaitoissa avautuu samaan aikaan Leena Häkkisen, Päivi Järvisen ja Timo Väänäsen näyttely Vesi kertoo. Avajaiset ja esitys on perjantaina 1.7. kello 18. Esityksiä on lisäksi lauantaina 2.7. kello 12, 16 ja 20. Näyttely on avoinna 2.7.–6.8.

Keskitien toisella puolella jyvämakasiinissa on esillä Baren Baren-ryhmän yhteisnäyttely Lähellä. Taiteilijat ovat Helena Perkiö, Heidi Piippo, Maija Teppo ja Leena Vainio. Näyttely on esillä 20.8. asti.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?