K-Kino palaa lasten riemuksi

Elokuvateatteriesitykset Kangasala-talon K-Kinossa jatkuvat heinäkuun puolivälissä. Ohjelmisto on suunnattu lapsiperheitä ajatellen: valkokankaan valtaavat Iso kiltti jätti, Pikku prinssi ja Vihaiset linnut eli Angry birds-elokuva.

Iso kiltti jätti -elokuvan ohjaaja, muun muassa E.T:n ja Indiana Jonesien ohjaajana maailmanmaineen saavuttanut Steven Spielberg palaa lasten maailmaan ensi kertaa neljännesvuosisataan. Roald Dahlin lastenkirjaan perustuva hellyttävä ja inhimillinen tarina jättiläisten maailmaan eksyvästä pikkutytöstä ja kiltistä kasvissyöjä-jättiläisestä sai Suomen ensi-iltansa heinäkuun alussa.

Suomeksi puhuttu elokuva kestää hieman alle kaksi tuntia. Ikäraja on 7.

Kesän uutuuksiin kuuluu myös Mark Osbornen ohjaama animaatio Pikku Prinssi. Se on kaikkien aikojen ensimmäisen animaatioelokuva Antoine de Saint-Exupéryn samannimisestä mestariteoksesta, joka ilmestyi vuonna 1943.

Tarina lähtee liikkeelle Pikku Tytöstä, joka ei vielä ole valmis aikuisten maailman vaatimuksiin. Naapurissa asuva Lentäjä tulee avuksi ja näyttää tytölle tien taianomaiseen maailmaan, jossa kaikki on mahdollista. Osoittautuu, että hän onkin Pikku Prinssin tarinasta tuttu Lentäjä. Juuri hänelle Pikku Prinssi itse on näyttänyt tien maahan, jossa kaiken voi nähdä sydämellä.

Pikku prinssi -animaatio kestää tunnin ja 48 minuuttia. Ikäraja on 7. Suomenkielisen ääniversion on ohjannut Pekka Lehtosaari.

K-kinon kolmannessa kesäelokuvassa, animaatiokomediassa Angry Birds -elokuva, saadaan selvyys siihen, miksi linnut ovat vihaisia.

Kun pelkästään – tai ainakin lähes – onnellisten lintujen saarelle saapuu vierailemaan tuntemattomia vihreitä possuja, linnut joutuvat selvittämään, mitä juonia nämä oikeastaan kehittelevät. Pääosissa ovat tietysti Red, Sakke ja Pommi, jotka ovat omassakin joukossaan olleet aina erilaisia, outoja lintuja.

Columbia Picturesin/Rovio Entertainmentin elokuvan ovat ohjanneet Fergal Reilly ja Clay Kaytis.  Suomenkielisen version ääniohjauksesta vastaa Antti L.J. Pääkkönen. Elokuva kestää runsaat puolitoista tuntia ja se on sallittu kaikenikäisille.

Esitykset alkavat Kangasala-talossa perjantaina 15. heinäkuuta, jolloin on vuorossa Iso kiltti jätti. Kaikista kolmesta on useita esityksiä. Kierros päättyy tiistaina 28. heinäkuuta Angry birds -elokuvan esitykseen.

Red ja possut eivät oikein tule toimeen keskenään.
Red ja possut eivät oikein tule toimeen keskenään.