Mika Väyrynen taituroi Kangasala-talossa

Mika Väyrynen, yksi maailman arvostetuimmista klassisen harmonikkamusiikin taiteilijoista, tuo Kangasala-saliin monipuolisen ja tunnelmasta toiseen kulkevan harmonikkaillan tiistaina 4. lokakuuta. Satoja konsertteja Suomessa, muualla Euroopassa ja Aasiassa soittanut Väyrynen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista ja arvostetuimmista suomalaisista harmonikkataiteilijoista.

− Kangasala-talo uutena konserttipaikkana on tuonut konsertin suunnitteluun mukavan lisän. Konsertin ohjelmassa on musiikkia Modest Musorgskin Näyttelykuvista suomalaisiin kansanlauluihin. Ilta sisältää useita klassisen musiikin ikivihreitä, joihin harmonikalla saa mukaan aivan uusia sävyjä, Väyrynen kertoo konsertin ohjelman suunnittelusta.

Hän aloitti konserttiuransa 1980-luvun puolessa välissä ja on sittemmin esiintynyt eri orkesterien solistina ja monilla musiikkifestivaaleilla ympäri maailman. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt lukuisten maailmanluokan taiteilijoiden kanssa. Väyrynen on myös ainoa suomalainen, joka on voittanut kansainväliset Coupe Mondiale -kilpailut − Luzernissa vuonna 1989.

Mika Väyrysen konsertissa kuullaan muun muassa Alexander Shurbinin Konserttidiptyykki. Kuva: Heikki Tuuli.
Mika Väyrysen konsertissa kuullaan muun muassa Alexander Shurbinin Konserttidiptyykki. Kuva: Heikki Tuuli.