Taiteilijatapaamiset alkavat Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Lokakuun joka torstaiset taiteilijatapaamiset alkavat kuluvalla viikolla. Torstaina 6. lokakuuta kuvanveistäjät Martti Aiha ja Hannele Kylänpää tulevat kertomaan näyttelyyn ”Akatemian aamut – Kimmo’s Pub” valitsemistaan teoksista sekä urastaan ja elämästään. Taiteilijoita haastattelee museolehtori. Taiteilijatapaamisessa kierretään ensin näyttelyssä, jonka jälkeen istutaan keskustelemaan. Myös yleisö on tervetullut mukaan keskusteluun. Tilaisuuden ajan Armas Galleria&Keittiön palvelut ovat yleisön käytettävissä.

Herkkävaistoinen kuvanveistäjä Hannele Kylänpää on tuonut näyttelyyn neljästä pronssiveistosta. Opiskelutoverin, taidemaalari Marjatta Tapiolan muotokuva, Puku, on teoksista vanhin (1976). Siivekäs-veistos on vuodelta 1998, uusimmat Orava ja Jänis tämän vuotisia. Kylänpää tunnetaan paitsi eläinveistoksistaan, myös lapsimuotokuvistaan. Kesällä 2016 hänellä oli Naantalin Kultarannassa laaja eläintematiikkaa esittelevä takautuva näyttely.

Martti Aihalta on näyttelyssä esillä kolme teosta, kaksi piirustusta Berlin Pain I ja II ja yksi vapaasti seisova kivinen veistos, Keho. Kuvanveistäjänä Martti Aiha tunnetaan useista materiaalikokeiluistaan; hän on työstänyt veistoksia kipsistä ja bambusta, metalleista, puusta, pleksistä ja kivestä. Ornamentaalisuus ja kalligrafisuuskin on liitetty hänen nimeensä.

Museolehtori haastattelee näyttelyn taiteilijoita kello 17–19.