Pälkäneen ensi vuosi jäämässä miinukselle

Ensi vuoden talousarvio näyttää Pälkäneelle noin 300 000 euron alijäämää. Kunnan tuloiksi arvioidaan noin 9,5 miljoonaa euroa ja menoiksi 46,8 miljoonaa euroa.

Kunta ei ole kuitenkaan nostamassa veroprosenttia ensi vuodelle vaan jatkaa nykyisellä tuloveroprosentilla 21.

Verotuloja arvioidaan kertyvän noin 22,4 miljoonaa euroa ja valtionosuuksia 16,5 miljoonaa euroa. 1,6 miljoonan euron vuosikate ei riitä kattamaan noin 2,4 miljoonan euron poistoja.

Investointeja on määrä tehdä ensi vuoden aikana noin 8,7 miljoonalla euron edestä. Kunnan rahoitustarvetta aiotaan kattaa ottamalla korkeintaan kuusi miljoonaa euroa talousarviolainaa.

Kommentit (3)

 1. Nimetön

  Ottamalla kunnassa käyttöön koiravero, tuo 300000 euroa tulisi sillä kuitatuksi. Ei sen koiraverolapun lähettäminen ole yhtään vaikeampaa kuin kunnan vesilaskun lähettäminen.

  • Heh

   Koiraverolla 300K ??? Paljonko tulisi per koira maksettavaa? Satasella tarvitaan 3000 koiraa, onko niin montaa nyt tarjolla? Vai ostetaanko kunnan piikkiin lisää koiria joista sitten saadaan nämä tuotot?

 2. uutta putkeen

  Kyllä ongelma Pälkäneen rahavirroissa on enemmänkin siinä, ettei tuloja ole tarpeeksi. Kuntaan pitäisi saada lisää elinvoimaa, joka tulee tännä muuttavista yrityksistä, asukkaista jne. Kunnan touhu näyttää tosin tällä hetkellä aktiivisuuden ja uusien ajatusten osalta paremmalta kuin pitkään aikaan. Mielestäni veronkorotuksiin tai koiraveroihin yms. ei missään tapauksessa pidä ryhtyä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?