Kapinakuu pursuaa punk-, rock- ja rap-energiaa

Klamydian Vesku. Kuva: Jussi Kilponen

Tunnettuja suomalaisia artisteja ja bändejä ennakkoluulottomalla otteella kuvanneen Jussi Kilposen valokuvanäyttely “Behind the Backstage – Takahuoneen takana” valtaa Kangasala-talon tammikuuksi 2017. Kilponen on kuvannut uudenlaisella ja ennakkoluulottomalla otteella tunnettujen suomalaisia bändejä ja artisteja, kuten Klamydiaa, Jujua ja Uniklubia. Kilposen teokset valottavat kiertue-elämää sekä lavalla että lavan takana.

Näyttelyssä Kilposen kuvia nähdään lähes kymmenen metriä korkeina kuvateoksina. Kuvia on printattu myös erilaisille banderolleille, lipuille, painokankaille ja esitysmateriaaleille pälkäneläisen Printscorpio Oy:n toimesta.

Tammikuussa Kangasala-talon konserttisali ja aulatilat muuntautuvat myös neljän Kapinaklubin estradiksi. Kapinaklubit avaa Uniklubi keskiviikkona 4.1. Uniklubi tunnetaan muun muassa hiteistään Rakkautta ja Piikkilankaa, Kaikki mitä mä annoin sekä Huomenna. Viime aikoina harvoin keikkailleen suosikkibändin videovieraana nähdään Klamydia.

Uniklubi. Kuva: Atelieri O. Haapala

KapinaNYT -klubilla perjantaina 6.1. lavan valtaavat räppärit Paleface ja Juju. Valtakunnananarkisti Paleface (Karri Miettinen) on maamme arvostetuimpia ja kansainvälisimpiä räppäreitä. Pirkanmaan oma Juju (Julius Kivi) tunnetaan kantaaottavista kappaleistaan, joissa yhdistyy useita musiikkigenrejä. Kangasala-talossa häneltä kuullaan myös uutta tuotantoa.

Entiset Anarkistit vol.1 -klubilla perjantaina 13.1. palataan nuorisokapinan juurille 50- ja 60-luvuille. Nostalgiaa tarjoilee Kangasalla perustettu Matthews, joka tuli tunnetuksi Tampereen pop-teatterin Hair-musikaalista. 50-luvun amerikkalaista rokkia ja 60-luvun poppia tuotannossaan yhdistää Vesa Haajan Whistle Bait feat. Lasse Liemola. Kattausta täydentää Suomen ainoa rock’n’roll-pianisti-laulaja Mr Breathless (Marko Julkunen).

Kapinaklubien sarja huipentuu punk-energiaan perjantaina 20.1. Entiset Anarkistit vol.2 -klubilla. Hiuksia ja pogojalkaa nostattavat pirkanmaalaiset punklegendat, Control Plays Clash ja Karanteeni, sekä alkujaan Salosta maata närkästyttämään noussut Vaavi.