LP käy saksalaisten kaatoon

LP Kangasala lähtee hakemaan jatkopaikkaa Challenge cupin toisesta osaottelusta altavastaajana. Saksalainen huippujoukkue SSC Palmberg Schwerin voitti ensimmäisen kohtaamisen kotonaan erin 3–0, joten LP:lle ei riitä mikään muu kuin voitto lukemin 3–0 tai 3–1. Sen jälkeen jatkaja ratkaistaisiin niin sanotussa kultaisessa erässä.

– Keskiviikon peli on tärkeä, ja teemme koko ajan töitä noustaksemme viime aikoina koetelleista vaikeista ajoista, sanoo LP Kangasalan päävalmentaja Virginie De Carne.

Lähtökohtia otteluun vaikeuttavat joukkueen runkopelaajien loukkaantumiset ja sairastelut – jotka ovat näkyneet joukkueen peliesityksissä ja otteluiden tuloksissa kuluneen viikon aikana.

Hiljattain loukkaantunut Hanna Salomäki ei ole pelikunnossa, ja Yevgeniya Nyukhalova pelasi viikonloppuna puolikuntoisena. Ukrainalainen loukkasi nilkkansa ottelussa LP Viestiä vastaan viime keskiviikkona; hän ei pelannut kyseistä ottelua loppuun asti, ja De Carne pyöritti kentällä välillä samanaikaisesti Outi Munnukan ja Jovana Gogicin passariparia. Viesti vei runsaslukuisen kotiyleisön harmiksi pisteet 0–3 (12–25, 17–25, 19–25), vaikka LP taisteli ajoittain mallikkaasti.

Loukkaantumiset ja sairastelut tuntuivat näkyvän osaltaan LP:n hyökkäyspelissä lauantaina Pölkkyä vastaan Kuusamossa. Mestaruusliigan tammikuun tähdistöön valittu Daniela Öhman ja kelpo lukemiin palannut Dayana Segovia vastasivat pitkälti joukkueen tehoista, mutta huippupelin pelanneen Me’Ashah Nicholsonin tukena laajalla rintamalla onnistunut kotijoukkue piti pisteet pelitapahtumiin nähden turhan tylyiltä näyttävin lukemin 3–0 (25–18, 25–17, 25–21). Etenkin kolmannessa erässä joukkueet väänsivät erittäin tasaisesti.

Pölkky-pelin taistelutahto ei siirtynyt sunnuntaille. Samoista sijoista LP:n kanssa kamppaileva Liiga-Ploki pehmitti kangasalalaiset neljässä erässä 3–1 (19–25, 25–21, 25–12, 25–19).

– Olen pettynyt siihen, miten joukkue pelasi viikonloppuna. Pelaajien pitäisi löytää taistelutahto itse, vaikka olemmekin heidän tukenaan. Jonkinlainen reaktio on tultava pelaajilta itseltään.

LP Kangasala eteni helposti Challenge cupin toiselle kierrokselle. Keskiviikkona joukkueen on löydettävä viime pelejä tiukempi taisteluilme selättääkseen saksalaisvastus ja edetäkseen jatkoon eurokentillä. LP:tä ovat kiusanneet loukkaantumiset ja sairastumiset.