Satasella Sappeelle

 

Leanna Erkkilä (vasemmalla), Jasper Jansson, Outi Erkkilä, Sebastian Erkkilä, Sanna Jansson ja Matilda Jansson viihtyivät Sappeen rinteissä viime viikolla.

Viime keväänä Outi Erkkilän nelihenkinen perhe kävi ensimmäisen kerran päiväseltään laskettelemassa Sappeella. Söörmarkkulaiset ihastuivat paikkaan heti sen verran paljon, että he jo silloin ajattelivat, että voisivat tulla toiste enemmän ajan kanssa, viipyä yön tai kahden yli.

Suunnitelma toteutui itsenäisyyspäivän aikoihin, jolloin perhe viihtyi mäessä kolme päivää. Samaksi ajaksi, kolmeksi päiväksi ja kahdeksi yöksi, he tulivat taas joulun ja uudenvuoden välissä.

Kauden kolmas vierailu Sappeelle osui viime viikolle. Koko joukko ei tosin silloin päässyt matkaan, sillä perheen isän työkuviot pitivät hänet kotona koiran kanssa.

Erkkilät hyödynsivät matkailukeskuksen tarjouspaketin, johon sisältyy kahden yön majoitus, hissiliput ja lounaat. Lasketteluvälineetkin saa maksutta käyttöönsä.

– Todella edullinen paketti. Olemme tykänneet kovasti, lastensa Sebastianin ja Leannan kanssa rinteissä viihtynyt Outi Erkkilä kehuu satasella Sappeelle -tarjousta.

Kahdessa tunnissa

Erkkilän perhe ajoi Sappeelle keskiviikkona. Seuraavana päivänä joukkoon liittyivät ystäväperheen äiti Sanna Jansson ja lapset Matilda ja Jasper. Janssonit asuvat Meri-Porissa.

-Matkaan menee hiukan yli kaksi tuntia, Sahalahden kautta mäkeen tullut Outi Erkkilä sanoo.

– Lähdin torstaina Sannaa vastaan kaupalle Pakkalaan. Siellä Sanna soitti, että me olemme jo perillä. Heidät oli navigaattori ohjannut tänne eri reittiä, Akaan ja Pälkäneen kautta.

Molemmat naiset ovat kotiseudullaan törmänneet siihen, etteivät Porin suunnalla asuvat laskettelijat oikein tiedä, missä ja miten lähellä Sappee on heidän näkövinkkelistään katsottuna.

– Himokselle on pidempi matka. Lappiin taas täytyy ajaa vähintään kuusi tuntia.

Muissakin laskettelukeskuksissa käyneet söörmarkkulaiset pitävät Sappeessa erityisesti siitä, että kaikki rinteet lähtevät samasta kohdasta.

-Täällä on sillä tavalla pientä, että kaikki toiminnot ovat lähellä toisiaan.

Mökistä rinteisiin

Lapsijoukon vanhimmalle, kymmenvuotiaalle Jasperille lumilautailutaitoja on kertynyt jo sen verran paljon, että hän hakee itselleen sopivia haasteita Sappeen hyppyreistä. Tytöt laskevat laudoillaan tavallisista rinteistä. Lapsista nuorin, 4-vuotias Sebastian, viilettää mäessä laskettelusukset jaloissaan.

– Meidän lapsemme olivat 3- ja 4-vuotiaita, kun he aloittivat laskettelun, Outi Erkkilä kertoo jälkikasvunsa harrastuksesta.

Myös molempien perheiden isät laskettelevat. Usein yhdessä mäkeen lähtevien Janssonien ja Erkkilöiden koplaan liittyi viimeisenä Sanna Jansson, joka pitkästyi yksinoloon ja mäellä päällä palelemiseen muiden lasketellessa.

-Otin hiihto-opetusta kahtena päivänä. Nyt kuulemma lasken jo oikein hyvin, hän mainitsee ilmeisen tyytyväisenä.

-Hyvä, että Sanna rohkaistui. Kaikki eivät vaan uskalla mennä mäkeen, Outi Erkkilä lisää.

Tukea liikunnalle

Keskiviikkona Sappeelle tulleet Erkkilät ehtivät mäkeen koko päiväksi. Torstaina runsas liikunta ja ulkoilma raukaisivat niin, että koko joukko nukkui silloin päiväunet, äidit vähän lapsia lyhyemmät.

-Kyllä nytkin alkoi niin väsyttää, kun tässä istuu hetken syömisen jälkeen, Outi Erkkilä myöntää.

Koululaiset korvasivat poissaolonsa opinahjosta tekemällä heille annetut kotitehtävät. Äidit kiittävät, miten myönteisesti koulussa suhtaudutaan ylimääräisen vapaan kysymiseen liikuntaharrastukselle.

-Lasten on turvallisempaa lasketella viikolla, kun mäessä on vähemmän väkeä.

-Tuskin tulemme tänne hiihtolomalla, koska silloin on niin ruuhkaista, naiset arvelevat.

Leanna Erkkilä (vasemmalla), Jasper Jansson, Outi Erkkilä, Sebastian Erkkilä, Sanna Jansson ja Matilda Jansson viihtyivät Sappeen rinteissä viime viikolla.