Yhtenäisyys ei vielä tuonut voittoa

Pälkäneen Luja-Lukko joutui lähtemään vuoden ensimmäiseen kotiotteluunsa Aitolahden Rientoa vastaan ilman keskimiehiään Ville Mattilaa ja Reko Käenniemeä. Kaksikon poissaolo näkyi kahdella tavalla: Luja-Lukko sortui kahden ensimmäisen erän aikana toistuvasti omiin virheisiin, mutta toisaalta kahden kokeneen sotaratsun poissaolo tuntui hitsaavan muuta joukkuetta yhteen ja yrittämään aiempaa kovemmin.

– Pelasimme yhtenäisempää peliä kuin pitkään aikaan. Tämä moodi meiltä on koko kauden puuttunut, valmentaja Marko Pajunen herkisteli ottelun jälkeen.

Mattilan ja Käenniemen kokemusta ja keskitorjujaosaamista olisi toki kaivattu esimerkiksi tasaisen neljännen erän ratkaisuhetkillä, mutta Valtteri Tynyksen ja Juho Viitalan korvaavaa panosta samoilla tonteilla ei ole syytä väheksyä.

Riento vei pisteet lopulta erin 1–3 (15–25, 15–25, 25–22, 21–25), mutta pälkäneläiskatsomossa voitiin joukkueen ryhdikkään yhtenäisen ilmeen lisäksi olla tyytyväisiä tapaan, jolla Luja-Lukko keräsi itsensä pitkällä erätauolla kahden heikon erän jälkeen.

Paikkaa avauserän jälkeen vaihtaneet Miikka Puranen ja Tomi Perkiö olivat tasaisesti suorittaneen kotijoukkueen suurimmat onnistujat; Puranen otti loppupelin ajan vastaanottovastuuta ja Perkiö hyökkäsi hakkurina.

 

Perjantaina kotivoitto?

Luja-Lukko jatkaa pelejään kakkossarjan alemmassa jatkosarjassa kotiottelulla. Perjantaina yhteiskoululle saapuu vieraaksi Loimaan Jankko, jonka pälkäneläisjoukkue kellisti syksyllä kotikentällään. Myös Loimaalla Lu-Lu oli lähellä voittoa, joten yhteiskoululla nähtäneen tiukka ja hikinen ilta.

Voiton saalistaakseen pälkäneläisten on perjantaina kuitenkin oltava pelin alussa terävämpiä kuin Rientoa vastaan tai vuoden ensimmäisessä ottelussa Lempäälässä.

Rantaperkiön Iskun ja Akaa-Volleyn ykkössarjajoukkueissa esiintynyt laituri Miikka Puranen iskee. Puranen teki ensiesiintymisensä Luja-Lukon kotisalissa. Kuva: Timo Palokangas.