C-pojat taistelivat voiton Kaarinasta

Alle 14-vuotiaiden C-poikien ykkösdivisioonaan kevääksi noussut Luja-Lukko onnistui neljännessä ottelussaan taistelemaan kahden pisteen voiton Kaarinan Urasta.

Pälkäneläisten teemana ottelussa oli hyvä puolustaminen ja nopeat siirtymiset hyökkäykseen. Alussa paremmin onnistunut Ura Basket karkasi kuitenkin lähes kymmenen pisteen johtoon. Jakson puolivälin aikalisällä terävöitettiin sovittuja asioita. Tämän jälkeen Luja-Lukko oli kuskina loppujakson ja onnistui kaventamaan Aleksi Räväsmäen koreilla eron kolmeen pisteeseen.

Toisella kympillä Uran paikkaprässi aiheutti ongelmia ja syöttöharhojen avittamana Ura siirtyi tauolle 13 pisteen johdossa.

Kolmas jakso muutti pelin rytmin Luja-Lukolle, vaikkakin eroa onnistuttiin kaventamaan vain neljällä pisteellä. Päätösneljännekselle lähdettiin siis yhdeksän pisteen takamatkalta.

Hyvä puolustus ja sen seurauksena avautuneet ylivoimahyökkäykset tuottivat tulosta. Aleksi Räväsmäki pääsi nauttimaan hyvästä tarjoilusta ja sai nostella koreja oikein urakalla: tehomies keräsi ottelussa yhteensä 36 pistettä ja toistakymmentä levypalloa.

Ottelun loppuratkaisu sopisi vaikka elokuvan loppukohtaukseksi. Luja-Lukko tuli tasoihin 70–70. Seuraavassa tilanteessa Otto Penttilä sai kaksi vapaaheittoa, joista jälkimmäinen sisään.

Ura onnistui saamaan myös pelaajan vapaaheittoviivalle: ensimmäinen sisään toinen ohi. Kaarina joutui rikkomaan Niko Pajulaa heitossa, ja taas tuloksena kaksi vaparia. Ensimmäinen sisään ja toinen ohi. Levypallon kahmi kuitenkin Otto Penttilä, jota rikottiin, joten vuorossa jälleen kaksi vapaaheittoa. Ensimmäinen levyn kautta sisään ja toinen raudoista ulos.

Kahden pisteen päähän takaa-ajajaksi jäänyt Ura pääsi vielä hyökkäämään, muttei onnistunut korinteossa, joten Luja-Lukko otti ykkösdivarin avausvoiton lukemin 73–71. Hyökkäyksessä tuhojaan tehneen Räväsmäen rinnalle ottelun onnistujiin nousi Niko Pajula, joka nosti omaa tasoaan ja loisti puolustuspäässä. Seuraavaksi C-pojat matkaavat 25.2. Loimalle.