Jorma Uotinen, Porista Pariisiin

Jorma Uotinen ja Helena Lindgren viihdyttävät Kangasalla torstaina 16. maaliskuuta. Kuva: Titta Holanne

Kun Jorma Uotinen kutsuttiin viime vuonna mukaan Sinitaivas-kiertueelle yhdessä Helena Lindgrenin kanssa, sosiaalisessa mediassa syntyi välittömästi keskustelua, miten parivaljakko liittyy perinteiseen tangokuninkaallisten konserttiin. Monet kun mieltävät Uotisen yhä vahvasti vain tanssijaksi. Sinitaivaan syntyajatuksena on ollut tuoda lavalle mielenkiintoisia esiintyjiä ja siinä onnistuttiin jälleen; Jorma ja Helena keräsivät runsaasti kiitosta Sinitaivas-kiertueella – ei huono!

Tuttu sanonta on seurannut Jormaa, ja kaikki muistavat sen viimeistään Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta Jorman tuomaroinnin odotettuna tokaisuna. Teemanimellä ”Ei huono – Porista Pariisiin” viedään nyt myös Uotisen kiehtovaa elämää saleihin suurelle yleisölle. Merkittävän uran taiteen parissa tehnyt Uotinen on pääroolissa draamakonsertissa, jossa tarina kuljettaa Suomesta maailmalle, tunnelmasta toiseen, ilolla ja ironialla unohtamatta elämän traagisia sävyjä.

Draamakonsertissa huokuu taiteilijan intensiivinen läsnäolo. Elämäkerta on koskettava, lämmin ja hauska. Yllätyksellinen ja muuntautumiskykyinen Uotinen heittäytyy rohkeasti, ja intensiivisyyttä lisää laulaja-näyttelijä Helena Lindgren.

Draamakonsertissa elämä näyttäytyy mielenkiintoisena aikamatkana. Unohtumattomassa seikkailussa lauluilla on keskeinen osuus. Konsertissa kuullaan esimerkiksi kappaleet La vie en rose, Sulle silmäni annan, Where the wild roses grow, Rakkauden jälkeen, Padam padam ja Ei huono -tango.

Esityksessä on mukana myös Trio Avec – piano, sello ja harmonikka. Draamakonsertin käsikirjoituksesta on vastannut toimittaja-käsikirjoittaja Taina West ja ohjauksesta taiteellinen johtaja-ohjaaja Maarit Pyökäri.

Ei huono – Porista Pariisiin -kiertue. Jorma Uotinen sekä Trio Avec ja Helena Lindgren Kangasala-talossa to 16.3. klo 19. Järj. Gramofoni Oy.