Minipojat ottivat toisen voittonsa

Neljän ikäluokan pelaajista koottu Luja-Lukon mini- ja mikropoikajoukkue nappasi kevään toisen voittonsa minipoikien kakkosdivisioonan alemmassa jatkosarjassa. Pälkäneläiset kukistivat Pikkolan urheilutalolla BC Sisun. Päivän avausottelussa BC Nokia vei ylivoimaisen voiton.

BC Nokiaa lähdettiin haastamaan koko kentän puolustuksella. Paljon vähäisemmällä kokemuksella matkassa olleet pälkäneläiset eivät oikein onnistuneet prässin murrossa ja tämä näkyi tulostaululla sekä vastustajan pisteinä että Luja-Lukon virheinä. Puoliajalla BC Nokia johti jo 35 pistellä.

Kolmannella jaksolla nokialaiset puolustivat vasta puolesta kentästä ja tämä sopi paremmin Luja-Lukolle ja jakso olikin tasaisempi. Päätösjaksolla vastustaja taas aktivoitui puolustuksessa ja jälki oli sen mukaista. Ero venähti 58 pisteeseen.

Tappio yritettiin pyyhkiä nopeasti evästauolla, sillä heti perään oli vastassa BC Sisu. Syksyllä porilaiset olivat 13 pistettä vahvempia, mutta avausjakson hyvä peli kasvatti itseluottamusta. Vastustaja onnistuttiin pysäyttämään useamman kerran ja Luja-Lukko vei avausjakson 9-7. Toisella jaksolla päästiin nostamaan pisteitä korin alta  ja johto kasvoi kymmeneen pisteeseen.

Tauon jälleen hyvä tekeminen jatkui ja eroa tuli hiukan lisää. Vaikka hyvänolon tunne hiipi lopussa puseroon ja BC Sisu pääsi hieman kaunistelemaan lukemia, kevään toinen voitto irtosi 18 pisteen turvin.

Turnauksen aikana Lauri Kotala (-06) näytti parastaan hyökkäyspäässä. Kotala sai hyvää tukea Topi Mattilalta (-06), Juhana Valajalta (-05) ja Valtteri Piekkarilta (-07).

Valmentajaa lämmittää myös 2008 syntyneiden Aleksi Hietala, Toivo Mäntysaari ja Rasmus Salmisen esiintyminen vanhempien poikien seassa. Varsinkin Pori-pelissä kolmikko osoitti kuuluvansa tähän sarjaan vaikka välillä vastassa on paljon isompia pelaajia.

Varsinaisista minipojista Eetu Pellikka (-05) kunnostautui puolustajana Pori-pelissä. Akseli Sivenius (-06) kehittyy joka pelissä isona pelaajana. Lisäksi hän esitti turnauksessa muutaman tärkeän syötön.