Anssi Kasitonni tavattavissa taidemuseossa

– Ei mun osuus ole ihan täydellinen, mutta kyllä se mun puolesta on hyvä, sanoo Anssi Kasitonni Ilmassa itekin -näyttelystä.

Mikä on REMA 9000? Miten kalsarit päätyivät Best of the best -teoksen sisälle? Mikä tarina on Mother fucker -sormuksen takana? Miten lapsuuden partioleirin muistot päätyivät teossarjaan Kauheuksia? Voiko taidetta tehdä väärin? Kimmo Pyykkö -taidemuseon taiteilijatapaamisessa torstaina 6.4. kello 17 alkaen Anssi Kasitonni kertoo taiteen tekemisen lähtökohdistaan: miten teokset syntyvät, mistä hän ammentaa teoksiinsa aiheet ja mikä on virheiden sekä sattumien summa hänen työskentelyssään.

Anssi Kasitonnin leikkisä ja huumoria pursuva taiteen tekemisen otteensa välttelee viivasuoraa linjaa tai liian viimeisteltyä pintaa. Kasitonnin teoksissa näkyy tekemisen meininki ja inhimillinen kömpelyys sekä taiteilijan kiinnostus populaarikulttuuriin ja jenkkiautoharrastamiseen. Kasitonnin veistosten materiaalikirjo on lavea ja rinnastukset hurjia, tyylilleen uskollisesti Kasitonni on yhdistänyt halpismateriaaleihin kultaa, kromia ja jopa timantteja.

Suorana lähetyksenä verkossa

Taiteilijatapaaminen lähetetään myös suorana lähetyksenä verkossa, joten jos et pääse paikalle, voit katsoa tilaisuutta vaikka kotisohvaltasi. Linkki lähetyksen katseluun löytyy osoitteesta www.kangasala-talo.fi torstaista 6.4. kello 17 alkaen. Suoran lähetyksen mahdollistaa Kulttuuria lähelle -hanke. Tilaisuuden teknisestä tuotannosta vastaa Kulttuuriosuuskunta Terä.

Torstain taiteilijatapaaminen liittyy Kimmo Pyykön ja Anssi Kasitonnin yhteisnäyttelyyn Ilmassa itekkin, joka on esillä 25.3.-27.8.2017 Kimmo Pyykkkö -taidemuseon kahdessa kerroksessa.