Minitytöt kukistivat Kaarinan

Lea Wallgren tehtaili pisteitä, kun minitytöt kamppailivat hyvin Pyrintöä vastaan.

Alle 11-vuotiaisen koripallotyttöjen ykkösdivisioonan kevätsarja päättyi seitsemän viikon talvitauon jälkeen Pälkäneen yhteiskoulun kotiturnaukseen. Päivän alkajaisiksi Pälkäneen minitytöt kohtasivat sarjaa tappiotta johtavan Pyrinnön. Toisen ottelunsa kotijoukkue pelasi sarjataulukon toisesta päästä löytyvää Ura Basketia vastaan.

Pyrintö aloitti tavoilleen uskollisesti kaasu pohjassa ja koko kentän puolustuksella. Kotijoukkue oli alkuun vähän ihmeissään, mutta vähitellen Luja-Lukko onnistui omalla koko kentän puolustuksella sekoittamaan Pyrinnön peliä ja jaksotauolle lähdettiin tamperelaisten viiden pisteen johdossa. Toisella jaksolla Luja-Lukko puolusti hyvin Pyrinnön vauhdin pois ja kavensi eron kahteen pisteeseen.

Kolmannen jakson alkuun Pyrintö sai muutaman helpon korin siivittämänä hurmoksen päälle. Ero venähti 14 pisteeseen. Tasaisen päätösjakson jälkeen loppulukemiksi kirjattiin Pyrinnön 37–53 voitto. Luja-Lukon koritehtailusta vastasivat Lea Wallgren, Heta Östring ja Sanni Ketola.

Ura Basketia vastaan odotettavissa oli tasainen ottelu, sillä syksyn tiukan pelin Luja-Lukko voitti kuudella pisteellä. Kaarinaa lähdettiin horjuttamaan koko kentän puolustuksella, joka toimi hienosti jo Pyrintöä vastaan. Ura olikin kotijoukkueen puolustuksen kanssa ihmeissään, eikä saanut hyökkäyksiään kulkemaan.

Kotijoukkue vei avausjakson viiden pisteen turvin. Toisella jaksolla puolustusta entisestään tiivistänyt Luja-Lukko kasvatti eron 16 pisteeseen.

Tauon jälkeen jatkettiin samalla mallilla, eikä kaarinalaisilta onnistunut oikein mikään. Pälkäneläiset sen sijaan saivat nauttia puolustuksen hedelmistä myös hyökkäyspäässä, jossa päästiin usein helppoihin paikkoihin.

Päätösjaksolla puolustus muutettiin puolen kentän malliin, mutta tämä ei enää vaikuttanut ottelun tulokseen ja kevään ensimmäinen voitto irtosi lukemin 70–32.

Turnauksen onnistujiin kuului kevään ensimmäiset sarjapelit pelannut Heta Östring, jonka otteissa näkyi hyvä harjoittelu. Östring oli kotijoukkueen kantavia voimia molemmissa peleissä.

Sarjakauden päätteeksi Luja-Lukko tavoittelee sijoitusturnauksessa minityttöjen ykkösdivisioonan viidettä sijaa. Mukana ovat sarjan 5.–7. joukkueet.

 

Minitytöt, 1. divisioona

Luja-Lukko – Pyrintö 37–53

Luja-Lukko – Ura Basket 70–32

 

Sarjatilanne

Pyrintö 6 6 0 390-210 12
BC Nokia 4 3 1 228-189 6
Pyrintö 4 3 1 204-174 6
PirVi 6 3 3 269-341 6
FoA 4 1 3 197-197 2
PäLuLu 6 1 5 277-300 2
Ura 6 1 5 226-380 2