Klassikoita ja vähemmän tunnettuja helmiä soolokonsertissa

Tuomas Salokangas konsertoi 12.4. Kangasalla.

Kangasala-talon vakiovieras, pianisti Tuomas Salokangas saapuu Kangasala-saliin soolo-ohjelmalla keskiviikkona 12.4. Konsertissa liikutaan äärimmäisestä minimalismista romanttiseen paatokseen aina 1700-luvulta tähän päivään. Teoksia kuullaan säveltäjiltä Johann Sebastian Bach, Jan Ladislav Dussek, Frederic Chopin, Minna Leinonen ja Franz Liszt.

Konsertin lopuksi kuullaan Dmitri Shostakovitshin harvoin esitetty laulusarja 7 Aleksandr Blokin runoa, jossa esiintyvät myös sopraano Julia Jaakkola, viulisti Emma Kuosmanen ja sellisti Aino Palosaari.

Salokangas on valinnut ohjelmistoon suosikkiteoksiaan, joiden sävelin hän tänä keväänä päättää piano-opintonsa Tampereella ja jatkaa kohti uusia haasteita.

– Halusin järjestää tällaisen intiimimmän konsertin, jossa voisin esittää tänä keväänä työn alla olevia sooloteoksia. Valmistun kesäkuussa Tampereen ammattikorkeakoulusta, ja edessä on pääsykokeita jatko-opintoihin, joten on tärkeää päästä esittämään tätä soolo-ohjelmaa, Salokangas kertoo

– Olen myös innoissani, että saimme järjestymään Shostakovitshin upean 7 Aleksandr Blokin runoa -laulusarjan tähän konserttiin. Mystinen ja jopa raju teos on suotta jäänyt unohduksiin, eikä sitä esitetä kuin hyvin harvoin, hän jatkaa.

Tuomas Salokankaan pianoilta Kangasala-salissa ke 12.4.2017 klo 19.