Neljä nousi yli kolmensadan äänen

Viime kuntavaaleissa Hanna Laine (sd) rohmusi Kangasalla toiseksi eniten ääniä Tuomas Bährendin jälkeen. Nyt liki neljäsataa ääntä keränneen Laineen eteen ei kiilannut kukaan.

– Joka ikisissä vaaleissa lähdetään nollista liikkeelle, joten tosi hyvillä ja nöyrin mielin tässä ollaan. Pidän tulosta osoituksena siitä, että pitkäjänteistä ja järjestelmällistä työtä omien arvojen mukaan arvostetaan. Matkan varrella on toki ollut vaikeitakin päätöksiä, mutta ratkaisujen kanssa olen kuitenkin ollut aina rehellinen, Liuksialassa asuva Laine miettii.

Vaikka oman ryhmän vaalityö ja oma tulos lämmittävät, hän arvioi puolueen kannalta vaalituloksen pieneksi pettymykseksi. Demarit menettivät vaaleissa yhden valtuustopaikan, mutta paikka toiseksi suurimpana puolueena Kangasalan valtuustossa säilyi.

– Odotin parempaa, ja pidin jopa ykköspaikkaa mahdollisena, Laine tunnustaa.

 

Kaksi suurinta ei enää enemmistö

Kokoomus jatkaa edelleen Kangasalan suurimpana siitä huolimatta, että se menetti kaksi paikkaa. Osa pienemmistä puolueista tervehtinee ilolla tilannetta, jossa kahdella suurimmalla ei enää ole hallussaan valtuustopaikkojen enemmistöä.

Kokoomuksen Heikki Lyytisen mukaan kahden paikan menetys oli kokoomusväelle pettymys, mutta suurimpana säilyminen antoi toisaalta ilonaihetta. Lyytinen itse kirjasi pussiinsa kokoomuksen muhkeimman äänisaaliin.

– Tosi tyytyväinen olen siitä, että tulos oli tämä, vaikka olemme joutuneet viemään vaikeitakin juttuja läpi. Ilmeisesti kunnassa on kuitenkin paljon ihmisiä, jotka katsovat pidemmälle tulevaisuuteen. Kuntalaisten hyödyksihän tässä asioita pyritään tekemään, hän sanoo.

Vaikka enemmistö nykyisistä valtuutetuista jatkaa myös tulevalla kaudella, vaihtuu tämänhetkisestä kokoonpanosta toukokuun jälkeen kolmasosa.

– Valtuusto kaipaa aina muutosta, mutta kokemuksellakin on merkitystä – ei näitä asioita välttämättä ehdi oppia yhdessä kaudessa. Vaihtumisprosentti voikin olla nyt aika optimaalinen, kangasalalaisten äänestysaktiivisuuteen tyytyväinen Lyytinen summaa.

Laineen ja Lyytisen lisäksi yli 300 äänen rajan ponnistivat Sonja Koto (vihr) ja vaaleissa kuin vaaleissa suosiota niittävä Jorma Jussila (kd).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?