Sappee sulki pääsiäisenä

Sappeen laskettelukausi päättyi toisena pääsiäispäivänä. Rinteissä riitti talven aikana väkeä ja kaudesta tuli hyvä, vaikkei ihan sellainen huippukausi kuin vielä ennätyksellisten hiihtolomaviikkojen jälkeen näytti.

– Kevään viikonloput olivat toivottua hiljaisempia, mutta pääsiäinen oli taas odotusten mukainen, rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen sanoo.

157 päivän mittainen kausi oli poikkeuksellisen pitkä. Pääsiäisenä Sappee oli eteläisen Suomen ainoa hiihtokeskus, jossa vielä lasketeltiin. Tämä vankistaa Sappeen mainetta lumivarmana keskuksena.

– Rinteet olivat pääsiäisenä huippukunnossa, ja ihmiset saivat kaudelle hienon huipennuksen, Puurunen sanoo.

Aktiiviharrastajat ovat aina osanneet nauttia kevään huippukeleistä. Puurusen mielestä myös satunnaiset kävijät löytävät nykyisin entistä paremmin rinteeseen, vaikkei omalla takapihalla olisikaan lunta.

– Ehkä huonot talvet ovat koulineet harrastajien asennetta, ja meilläkin on opittu keskieurooppalaisille tavoille. Siellä on totuttu lähtemään kaupungin kesäkelistä vuorille laskettelemaan.

Sappeen hissit käynnistyvät kesäkuussa, kun alamäkipyöräilykausi alkaa. Bike Parkin avauspäivämäärä riippuu siitä, mitä tahtia rinteet sulavat ja kuivuvat.