Anssin päivänä pääsee tutustumaan museoon

Ilmassa itekkin -näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Kangasalla. Kuva: Jussi Koivunen

Kimmo Pyykkö -taidemuseolla vietetään Anssin nimipäivää tulevana perjantaina kello 11–17. Kaikki museovieraat tutustuvat tuolloin museoon maksutta.

Pysyvänä näyttelynä museon kolmannessa kerroksessa on Kimmo Pyykön elämästä ja taiteesta kertova ”Pitkän matkan ateljee” ja vaihtuvien näyttelyiden tiloissa ”Ilmassa itekkin” Anssi Kasitonnin ja Kimmo Pyykön yhteisnäyttely.

Kangasalan lisäksi taiteilijoita yhdistävät lennokkaat ideat ja uskaliaat tavat tehdä taidetta.  Kimmo Pyyköltä näyttelyssä nähdään teoksia hänen niin sanotulta lentokonealumiinikaudeltaan eli vuosien 1969–74 väliseltä ajalta. Materiaalin lentokonealumiinikauden veistoksiin Kimmo Pyykkö hankki Kuoreveden ilmavoimien käytöstä poistettujen lentokoneiden varikolta. Vanhat matkustajakoneet ja hävittäjät, DC-3:t, Vampiret, MiGit ja Caravellet, ovat muuntuneet Pyykön käsissä suurikokoisiksi veistoksiksi.

Materiaalien sijaan Anssi Kasitonnin teoksissa kierrossa ovat kulttuurimme kuvat ja merkit. Näyttelyssä Kasitonnilta nähdään animoituja lyhytelokuvia ja veistoksia, joiden aiheet ovat tuttuja populaari- ja viihdekuvastoista. Kasitonnin maailmassa seikkailevat kultainen pahvista tehty voittohevonen, 80-luvun Scifi-sitcom -sarjan hellyttävä Alf kromattuna, hartsiin valetut tikarit, silmät, pääkallot ja sydämet, glitter-rekat sekä amerikanraudat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?