Taiteilijatapaamisissa Kimmo Pyykön vuoro

Kimmo Pyykkö.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevään ja kesän Ilmassa itekkin -näyttely on kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön ja taiteilija Anssi Kasitonnin yhteisnäyttely. Tämänkertaisessa taiteilijatapaamisessa Kimmo Pyykkö kertoo taiteen tekemisen lähtökohdistaan.

Kimmo Pyykkö ampaisi suomalaisen kuvanveistäjien kärkinimien joukkoon heti valmistuttuaan silloisesta Taideteollisesta oppilaitoksesta vuonna 1968. Pyykkö itse on sanonut, että taide oli hänelle ”elämänkohtalo, ei ammatti”. Viiden vuosikymmenen ajan Pyykkö on pohtinut taiteensa kautta teemoja kuten yhteiskunnallinen vaikuttaminen, vallankäyttö, ihmisyys, elämän kulminaatiopisteet ja ajan kulku.

Kimmo Pyykkö kertoo taiteilijatapaamisessa taiteen tekemisen lähtökohdistaan: miten teokset syntyvät, mistä hän ammentaa aiheet teoksiinsa ja miten tekeminen on muuttunut viiden vuosikymmenen aikana. Haastattelussa pureudutaan Pyykön lentokonealumiinikauden teoksiinsa ja tekniikkaan. Tilaisuus alkaa torstaina 27. huhtikuuta kello 17, jolloin museovieraat voivat tutustua Ilmassa itekkin -näyttelyyn. Kello 17.30 alkaa taiteilijahaastattelu, jonka jälkeen on aikaa vapaalle keskustelulle.

Taiteilijatapaaminen lähetetään myös suorana lähetyksenä verkossa. Linkki lähetyksen katseluun löytyy osoitteesta www.kangasala-talo.fi torstaina 27.4. kello 17.30 alkaen. Suoran lähetyksen mahdollistaa Kulttuuria lähelle -hanke. Tilaisuuden teknisestä tuotannosta vastaa Kulttuuriosuuskunta Terä.