Kangasala-talon syksyssä viihdettä, nostalgiaa ja suomalaisia lauluntekijöitä

Ulla Tapaninen. Kuva: Mirka Kleemola

Kangasala-talon syksyn ohjelmisto on monipuolinen kattaus klassista musiikkia, jazzia, rockia sekä viihdekonsertteja ja komiikkaa.

Kangasala-salissa nähdään muun muassa Edu Kettusen, Tommi Kaleniuksen, Ninni Poijärven ja Mika Kuokkasen konsertti, jonka musiikki ammentaa lauluntekijäperinteestä välillä herkän kaihoisasti ja välillä juurevan rokkaavasti. Suomen arvostetuimpiin jazzlaulajiin lukeutuva Aili Ikonen puolestaan ihastuttaa tunteikkailla ja henkilökohtaisilla kappaleillaan lokakuussa 2017 julkaistavalta Piirrä minut -levyltä.

Musiikkilegendat Heikki Silvennoinen ja Pave Maijanen nostavat tunnelman kattoon omalla tuotannollaan sekä 1960−70-lukujen suomalaisella ja brittiläisellä rock’n rollilla sekä bluesilla.

Klassista musiikkia ja elämänmakuisia tarinoita

Viulisti Jaso Sasaki ja pianisti Marko Hilpo kunnioittavat konsertillaan Suomalaisen viulumusiikin klassikoita Jean Sibeliusta, Toivo Kuulaa ja Armas Järnefeltiä. Suomalainen barokkiorkesteri esittää vierailullaan Vivaldin Neljä vuodenaikaa.

Näyttelijä Seela Sella, sopraano Pia Freund ja pianisti Kristian Attila kertovat sanoin ja sävelin taiteilijapareista ja taitelijakohtaamisista esityksessä Tänä yönä en pelkää kulkea yli pimeän.

Syksyn musiikkinäytelmät ovat täynnä roihuavia tunteita. Näyttelijä Timo Torikka tulkitsee tangosäveltäjä Astor Piazzollan roolin esityksessä Mestari Astor – katupojasta Tango Nuevon isäksi. Musiikkiteatteri Kapsäkin intohimodraama Marian sydän kertoo aikansa kohukirjailija Maria Jotunin koskettavan tarinan.

Viihdettä, naurua ja nostalgiaa

Kangasala-talon syksyssä myös viihdytään ja nauretaan. Suomen 100-vuotista taivalta juhlistetaan useassa esityksessä. Konsertissa Viihteen vuosisata – suomalaisten suosikit sopraano Mari Palo, pianisti Seppo Hovi ja laulaja-saksofonisti Hannu Lehtonen opastavat läpi 100-vuotiaan Suomen viihdehistorian suosikki-iskelmien siivittämänä.

Kannaksen poikien konsertissa Ilta Kannaksella kaikuvat sota-ajan ja Karjalan nostalgiset sävelet Äänisen aalloista Muistatko Monreposiin.

Suosikkikomedienne Ulla Tapanisen lämminhenkisessä monologissa Lava-ammuntaa V nauretaan itseironisesti kaikelle maan ja taivaan väliltä. Parhaat pikkujoulunaurut tarjoaa suosittu Arimon Stand Up Club. Lapsilta kiellettyyn maailmaan vie Sirkus Aikamoisen ja stand up -koomikoiden aikuisille suunnattu esitys Comedy Circus Dark Side – Pimeää sirkusta ja komiikkaa.

Lasten ohjelmistossa seikkailevat tutut hahmot Maltti ja Valtti sekä Tatu ja Patu. Pirteää poppia soittaa suomalaisen lastenmusiikin yksi tuoreimmista kokoonpanoista The Bätmäns.

Lisää Kangasala-salin syksyn ohjelmistoa julkaistaan loppukevään ja alkusyksyn aikana.