Minitytöt juhlistivat äitienpäivää pronssilla

Pälkäneen Luja-Lukon 10–12-vuotiaat koripallotytöt pelasivat viikonloppuna Tampereen NMKY:n Namika-turnauksessa. Minityttöjen sarjassa oli seitsemän joukkuetta eri puolilta Suomea.

Pälkäneläisten turnaus alkoi paikallispelillä Kangasalan Urheilijoita vastaan. Pienemmät ja vikkelämmät pälkäneläiset puolustivat koko kentällä ja saalistivat paljon pallonriistoja, joista nosteltiin onnistuneesti koreja. Aktiivinen puolustus toimi, eivätkä KU-68:n pitkät tytöt päässeet tekemään tuhoja Luja-Lukon korilla.

Puoliajalla pälkäneläiset johtivat jo 22–5. Ero supistui hieman viimeisellä neljänneksellä, kun puolustuksen intensiteetti laski. Luja-Lukko avasi kuitenkin turnauksen 38–21 voitolla.

Iltapäivän ottelussa pitkä HonSu pystyi vastaamaan paremmin aktiiviseen puolustukseen. Kokoeroa hyödyntäneet jyväskyläläiset nostelivat korin alta pisteitä ja karkasivat viiden pisteen taukojohtoon.

Hyvä puolustuspeli ei tuottanut toivottua tulosta, kun korinteko kangerteli. Palloa ei saatu koriin hyvistäkään paikoista, vaan kolmannella jaksolla HonSu kasvatti eroa viidellä pisteellä. Päätösjaksolla lujalukkolaisten jalka painoi ja HonSu sai onnistumisista lisää energiaa. Loputa voitto matkasi Jyväskylään pistein 41–23.

Viimeisessä lohko-ottelussa kohdattu Vaasan Salama oli pälkäneläisiä pienempi. Puolesta kentästä puolustanut Luja-Lukko esti helposti vaasalaisten hyökkäysyritykset ja karkasi jo avauspuoliskolla ylivoimaiseen 39 pisteen johtoon. Tesla Gylling teki ensimmäisen korinsa toisella jaksolla ja kaikki muutkin Luja-Lukon pelaajat onnistuivat korinteossa. 88–5 voitto varmisti pälkäneläisille välieräpaikan sunnuntaille.

 

Raatikainen ratkaisi trillerin vapariviivalta

Välierässä vastaan tullut Raholan Pyrkivä oli Luja-Lukon minitytöille täällä kaudella uusi vastustaja. Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tarkkaa puolustusta ja korit olivat vähissä. Toisella jaksolla RaPy onnistui muutaman kerran enemmän kuin Luja-Lukko ja puoliajalla RaPy johti viidellä pisteellä.

Kolmannella jaksolla Luja-Lukon koko kentän puolustus onnistui ja eroa saatiin kavennettua kolmella pisteellä. Lopussa Luja-Lukko yritti kaikkensa saadakseen ottelun tasoihin, mutta RaPy matkasi finaaliin tuloksella 28–24.

Välierätappio tiesi pronssiottelua Pirkkalan Viriä vastaan. Sarjassa pälkäneläiset hävisivät PirVille jatkoajan jälkeen pisteellä, eli tiedossa oli tiukka peli. Ja sellainen saatiinkin.

Luja-Lukko onnistui avausjaksolla viimeistelyssä hieman paremmin ja puolusti PirVin toisella jaksolla pahoihin paikkoihin. Tämä toi pälkäneläisille kuuden pisteen taukojohdon.

Kolmannella jaksolla Luja-Lukko näytti karkaavan Pirviltä, kun eroa tuli seitsemän pistettä lisää. Päätösjaksolla PirVi onnistui kuitenkin vähitellen kaventamaan 13 pisteen eroa. Luja-Lukon hyökkäys kipsaantui ja joukkuepelin elementit unohtuivat. Peliä oli jäljellä 1.20, kun PirVi kavensi tilanteeksi 37–40. Ajassa 48,6 Pirvi upotti kaksi vapaaheittoa ja nousi pisteen päähän. Luja-Lukko pääsi aikalisän turvin hyökkäyspäähän antamaan sisäänheittoa. Suunnitelma ei mennyt kuin Strömssöössä, vaan pallon riistänyt PirVi karkasi korin tekoon ja pisteen johtoon.

Toisen aikalisän jälkeen pallo saatiin suunnitellusti peliin, mutta PirVi onnistui silti riistossa. Luja-Lukko pelasi tilanteet terhakasti ja pääsi kiistapallon ansiosta avaamaan päätyrajalta. Pallo pelattiin Viola Raatilaiselle, joka laittoi heiton sisään ja nosti pälkäneläiset pisteen johtoon.

Aikaa oli jäljellä noin 20 sekuntia, kun PirVi onnistui jälleen korin teossa ja palasi pisteen johtoon. Aikalisiä ei enää ollut käytettävissä eli korin jälkeen piti vain hyökätä nopeasti. PirVi onnistui läpsäisemään pallon sivurajasta ulos kun aikaa oli jäljellä 8,9 sekuntia. Sanni Ketola syötti sivurajan Lea Wallgrenille, jonka heitto meni ohi.

Viola Raatikainen kuitenkin kahmi hyökkäyslevypallon ja lähti heti heittämään. Pirkkalan rikkoi heittäjää, joten seurauksena oli kaksi vapaaheittoa ja pelikellossa aikaa neljä sekuntia.

Yleisö pidätteli henkeään, kun Raatikainen upotti tiukassa tilanteessa ensimmäisen ja varmisti jatkoajan. Kylmähermoisesti heittäjä pussitti toisenkin ja nosti Luja-Lukko takaisin pisteen johtoon.

PirVin päätyraja-avaus ei enää tuottanut tulosta, vaan Sanni Ketola onnistui häiritsemään niin, etteivät pirkkalalaiset päässeet heti kuljettamaan. Tiukkojen ja jännittävien vaiheiden jälkeen Luja-Lukko kuittasi pronssimitalit. Joukkueessa pelasivat Aada Pajula, Milla Kähäri, Heta Östring, Viola Raatikainen Tytti Ojanperä, Sanni Ketola, Saga Pajula, Lea Wallgrén ja ensimmäiset pelinsä pelannut Tesla Gylling. Valmentajina häärivät Kimmo Ketola ja Elina Wallgrén.

Luja-Lukon tytöt kävivät äitienpäivän välieräpelin päätteeksi viemässä omille äideilleen ruusut.