Sanni Nieminen kirjoitti seitsemän laudaturia ja yhden eximian

Sanni Nieminen teki ylioppilaskirjoituksissa huipputuloksen.

Kangasalan lukiosta kirjoittanut Sanni Nieminen osasi odottaa kevään ylioppilaskirjoituksista hyvää tulosta, mutta saavutetut seitsemän laudaturia ja yksi eximia olivat silti jonkinasteinen yllätys.

– Tiesin, että minulla on mahdollisuudet hyvään tulokseen, mutta ihan näin hyvää menestystä en osannut odottaa, Sahalahden ja Kangasalan rajamaastossa asuva Nieminen pohtii.

Nieminen hajautti tutkintonsa kahdelle tutkintokerralle: osan aineista hän kirjoitti viime syksynä ja loput nyt keväällä. L:n arvoisesti Sariolassa yläkoulunsa käynyt Nieminen suoriutui äidinkielen, pitkän englannin, ruotsin, pitkän matematiikan, fysiikan, biologian ja kemian kokeista. Eximia tuli pitkästä saksasta.

Kevään ylioppilas kertoo, että hyvien arvosanojen takana on hyvä keskittymiskyky.

– Asiat ovat aina jääneet minulle hyvin mieleen. Kun keskittyy hyvin tunnilla opeteltavaan asiaan, ei tarvitse enää kotona tehdä niin paljon töitä, Nieminen sanoo.

Suuntana Helsinki

Lukion jälkeen Nieminen suuntaa opiskelemaan matematiikkaa Helsingin yliopistoon. Hän mainitsee, että matematiikka on ollut hänelle aina mieluinen aine.

– Se on sopivan haastavaa mutta silti mukavaa, hän toteaa.

Lukiota Nieminen kuvailee rennoksi ajaksi.

– Kolme vuotta sujui mukavasti ja hauskasti, ihan normaalia koulunkäyntiä siis.

Kuvateksti:  Sanni Nieminen juhlii lakkiaisiin kotona. – Tällä viikolla on tiedossa paljon leipomista ja muita juhlavalmisteluja, Nieminen kertoo.