Learn to Play kokoaa pelikansan Kangasalle

Kuva viime vuoden L2P-tapahtumasta. Kuva: Hanna Haataja

Kesällä 2016 ensimmäistä kertaa järjestetty koko perheen pelitapahtuma L2P – Learn to Play saa jatkoa. Erityisesti konsoli- ja miniatyyripelaamiseen keskittyvä rento, kaikille peleistä kiinnostuneille suunnattu tapahtuma järjestetään lauantaina 10.6. ja sunnuntaina 11.6. Kangasala-talossa ja Kangasalan pääkirjastossa. Pääsymaksua vastaan pääsee pelailemaan lauantaina kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19.  Tapahtuman ikäraja on 12 vuotta, alle 12–vuotiaat pääsevät maksutta täysi-ikäisen seurassa. Yli 65-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Ohjelmassa on turnauksia, pelaamista ja tutustumista peleihin eri vuosikymmeniltä sekä asiantuntijapuheenvuoroja. Rakka Creative tarjoaa tapahtuman kävijöille mahdollisuuden kokeilla virtuaalitodellisuutta Samsung Gear -VR-järjestelmän avulla. Tapahtumassa on myös mahdollisuus testata HTC Vive -VR-järjestelmää.

Terveyspelejä kehittävän Exerium Oy:n kehitysjohtaja Janne Lähdekorpi kertoo asiantuntijapuheenvuorossaan, kuinka pelaamista voidaan hyödyntää kuntoutuksessa. Pelaamisen ja kuntoilun yhdistymistä pääsee kokeilemaan Exerium GameXR -pelituolilla. eSports-manageri Ville Nikola (Grail Group O) kertoo puheenvuorossaan E-urheilijan menestyksen työkalut, mitä e-urheilijalta vaaditaan sekä managerin roolista elektronisessa urheilussa.

Pelitapahtuman tarkoituksena on antaa kävijöille tietoa pelaamisesta, mahdollisuus tutustua pelaamiseen ja sen eri muotoihin sekä tuoda harrastajia yhteen lähtötasosta ja tiedoista riippumatta. Tapahtuman tuottaa Harjula Production Ltd yhdessä E4 Projektiryhmä ry:n, Kangasalan kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden, Kangasala-talon sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. L2P 2017 on osa Suomi 100 -juhlavuoden 100 elämystä Kangasalla -tapahtumaketjua.