Näyttelyhalli täyttyi sinivilkuista ja sireeneistä

Elina Kytölä ja muu Mobilian väki on valmiina pian alkavaan kesäsesonkiin.

– Usein jo ovelta kuuluu, että ”hei katsokaa, täällä on poliisiautoja”. Paloautot huomataan yleensä seuraavaksi, Mobilian asiakaspalvelupäällikkö Elina Kytölä kertoo ja jatkaa, että autokylän tämän vuoden näyttely ”Suomi turvassa 100 vuotta” tuntuukin olevan pikkuväen mieleen.

– Perheen pienimmät ovat olleet erityisen innoissaan esillä olevista hälytysajoneuvoista, Kytölä sanoo.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden näyttelyssä pienet museovieraat onkin huomioitu erityisen hyvin. Tullin osastolla on auto, jonka takakontista voi etsiä tavaroita, joita Suomeen ei saa tuoda. Pienet museovieraat viihtyvät myös ratkomalla salapoliisitehtävää ja leikkimällä uudistetulla leikkipaikalla. Leikkipaikalla leikkijöitä viihdyttää myös Disneyn Autot-elokuvista tuttu Kessu. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Mobilia tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kaikille alle 18-vuotiaille.

Näyttelyhallissa on esillä poliisiautojen ja paloautojen lisäksi ambulansseja sekä armeijan ja Tullin kalustoa. Näyttelyvierailla on mahdollisuus istahtaa esimerkiksi maijan takapenkille tai kokeilla, miltä tuntuu hypätä palomiehen haalareihin.

Lisäksi näyttelyssä selviää, millainen merkitys suomenhevosella ja porolla on ollut kansakuntamme turvallisuudelle. Esillä on yli 30 ajoneuvoa 1920-luvulta 2000-luvulle sekä vanhaa filmimateriaalia armeijan, poliisin ja palokunnan toiminnasta. Sairaankuljetusautoista näyttelyn vanhin on 1930–luvun linja-auto, jota on käytetty sota-aikaan ambulanssibussina. Esillä on myös runsaasti poliisiautoja ja paloautoja eri vuosikymmeniltä.

Rallimuseo päivittyy, Toyotalle juhlaosasto

Viime kesänä avattu Rallimuseo päivittyi parahiksi kesäsesongin alla. Vuoden timantti vaihtui ensimmäisen toimintakauden Henri Toivonen -aiheisesta näyttelystä Toyota-aiheiseksi. Samaan aikaan Rallimuseossa avautui myös turvallisuuteen ja varusteiden kehitykseen liittyvä osio.

80 vuotta juhlivaa Toyota-merkkiä juhlitaan Mobiliassa muutenkin, sillä merkki sai museoon oman juhlaosastonsa, jossa esitellään Toyotan historiaa, nykypäivää sekä tulevaisuutta.

Suomi turvassa 100 vuotta -näyttely 17.3.–17.12.2017. Mobilian Autokylä avoinna 1.6.–13.8. päivittäin klo 10–18,  juhannusaattona suljettu.