Avausturnaus lupaa hyvää koriskaudelle

C-poikien Pälkäne – Rahola -yhteistyö sai lentävän lähdön: yhteisjoukkue voitti Delfin Basket -turnauksen viikonloppuna.

Yhteiskoululla ja lenkkipolulla kesän aikana hikoilleet pälkäneläiskoripalloilijat eivät ole tehneet turhaa työtä, sillä Luja-Lukon korisjunnut pärjäsivät mainiosti kauden käynnistäneessä Tampereen Delfin Basket -turnauksessa.

Pälkäneeltä oli mukana kolme joukkuetta. Luja-Lukon A-pojat ja B-tytöt pelasivat kilpasarjassa. C-pojat osallistuivat harrastesarjaan Raholan Pyrinnön kanssa muodostetulla yhteisjoukkueella.

Kaikki kolme pälkäneläisjoukkuetta voittivat alkulohkonsa. C-poikien menestys jatkui myös sijoituspeleissä, ja joukkue pääsi juhlimaan turnausvoittoa häviämättä otteluakaan.

Hyvin pelannut pälkäneläisnelikko Topi Rönni (alkulohkossa 40 + sijoituspeleissä 29 pistettä), Aleksi Räväsmäki (0 + 41), Valtteri Raatikainen (2 + 25) ja Oskari Ketola (7 + 7) olisi pärjännyt myös kilpasarjan kärkipelaajia vastaan. Aloittelevalle yhteisjoukkueelle harrastesarja tarjosi kuitenkin enemmän henkeä tiivistäviä onnistumisia kuin taitojen äärirajoilla pelaaminen kilpasarjassa.

Valtteri Raatikainen huipensi upean turnauksensa finaalionnistumisella. Muun muassa kahdeksasta kolmen pisteen heitostaan viisi upottanut pälkäneläinen palkittiin finaalin parhaana pelaajana. Energinen työmyyrä on aina ollut hyvä puolustuspelaaja, mutta Tampereen turnaus osoitti, että tulosta alkaa tulla myös hyökkäyspäässä. Vastaavalla kehityskäyrällä on myös Olli Piekkari, joka tekee tärkeää työtä puolustuksessa ja levypallojen parissa.

Turnausvoitto antoi mainion startin C-poikien Rahola-yhteistyölle. Yhteistreenit juuri aloittanut joukkue tavoittelee valtakunnallista sarjapaikkaa ikäluokan SM-karsinnoissa.

 

B-tytöt kilpasarjan finaalissa

Kilpasarjapeleissä pälkäneläisistä parhaiten pärjäsivät B-tytöt, jotka jatkavat SM-karsinnoissa viimevuotista yhteistyötä Raholan kanssa. Kauden avausturnauksessa Pälkäne ja Rahola olivat kuitenkin omilla joukkueillaan, joiden turnaus eteni täysin käänteisesti. Alkulohkonsa ja välierän voittanut Luja-Lukko eteni finaaliin, jossa tuli kuitenkin tappio Pyrinnölle. RaLu puolestaan hävisi viisi ottelua, kunnes otti voiton jumbofinaalissa.

Pälkäne voitti matkalla finaaliin kaksi kolmesta Pyrinnön joukkueesta sekä kolme muuta SM-karsintajoukkuetta. Loppuottelussa Luja-Lukko haastoi Pyrinnön kolmannen joukkueen. Finaalin avauspuoliskolla pälkäneläiset eivät tahtoneet saada koria avopaikastakaan. Vähitellen pelaajat tottuivat Pyynikin kirkkaisiin valoihin ja suuriin katsomoihin. Parhaimmillaan neljän pisteen päähän nousseilta haastajilta loppui kuitenkin puhti, ja tamperelaiset pääsivät juhlimaan voittoa.

– Olimme liikkeellä kahdeksalla tytöllä, ja monella oli kaikenlaista pikkuvaivaa. Viikonloppu oli raskas, sillä palasimme lauantai-iltana vasta myöhään Susijengin Latvia-pelistä, ja seuraavana aamuna kahdeksalta oli välierä, valmentaja Tomi Ingman kertoo koristäyteisestä viikonlopusta.

Ingman on kuitenkin turnauksen antiin erittäin tyytyväinen.

– Olemme kesän ajan keskittyneet fysiikkaan ja henkilökohtaisiin taitoihin, emmekä pelillisiin asioihin. Silti moni tyttö voitti omana parina pelanneita maajoukkuetason pelaajia.

Ikäluokan tehokkaimpana pelaajana palkittu Hanna Hirvonen sai vastustajilta erityishuomiota etenkin sijoitusotteluissa. Siitä huolimatta hän heitti huipputehot (alkulohkossa 83 pistettä, sijoitusotteluissa 22). Lisäksi korintekovastuuta kantoivat Roosa Taipale (44 + 22) ja Emilia Ingman (37 + 14).

Ida Östringin (14 + 9) peliä helpotti kesän aikana kohentunut fysiikka ja nopeus, ja pallotaituri ottikin entistä isompaa roolia joukkueessa. Myös Helmi Raivio (21 + 2), Jaana Järvinen (15 + 14), Elina Wallgren (7 + 0) ja Eveliina Knuutinen (4 + 0) saivat kaudelleen loistostartin.

Myös Pälkäneen A-pojat voittivat alkulohkonsa, mutta sijoitusotteluissa Kouvoille ja Kokkolan Namikalle kärsityt tappiot jättivät joukkueen pelaamaan sijoista 7–8. Viimeisestä ottelustaan A-pojat väänsivät pisteen voiton vantaalaisesta Rekolan Urheilijoista. Päävastuuta pistetehtailusta kantoivat Aleksi Väättänen (alkulohkossa 18 + sijoituspeleissä 30 pistettä), Eetu Murtomäki (14 + 27), Erkki Ojala (13 + 7), Ilmari Siiro (13 + 14) ja Roope Taipale (13 + 23).

 

Delfin Basket -koripalloturnaus Tampereella

C-pojat, harrastesarja

  1. RaPy
  2. BC Nokia
  3. Korikobrat

 

Alkulohko:

RaPy– Pyrintö / L 39–25

RaPy – JKS Yellow 43–33

Puolivälierä:

RaPy – Pyrintö / T 56–12

Välierä:

RaPy – ToPoLa 48–31

Loppuottelu:

RaPy – BC Nokia 45-37

 

B-tytöt, kilpasarja

  1. Pyrintö/Red
  2. PäLuLu
  3. BC Nokia/ B-tytöt

 

Alkulohko:

PäLuLu – Pyrintö W 59–49

PäLuLu – VILPAS 61-43

PäLuLu – Pyrintö/Pink 43–28

PäLuLu – Pantterit 62–39

Välierä:

PäLuLu – BC Nokia 48–32

Loppuottelu:

PäLuLu – Pyrintö/Red 35-49

 

A-pojat, kilpasarja

  1. Pyrintö/2
  2. Pyrintö/1
  3. Kouvot
  4. PäLuLu

 

Alkulohko:

PäLuLu – ball4all 36–25

PäLuLu – Rekolan Urheilijat 50–37

Puolivälierä:

PäLuLu – Kouvot 34–50

Sijat 5–8:

PäLuLu – Namika Kokkola 46–48

Sijat 7–8:

PäLuLu – Rekolan Urheilijat 49–48