Kuuletko viestejä?

Jokin aika sitten luin tapauksesta, joka sattui Englannissa ensimmäisen maailmansodan aikaan, kun hallitus värväsi uusia työntekijöitä operoimaan Morse-koodituksella.

Eräs nuori mies, joka näki työnhakuilmoituksen ja meni ilmoittautumaan haastatteluun, oli viimeinen hakija toimistossa, jossa muut hakijat olivat kiireisiä täyttäessään lomakkeitaan. Kaikkien hämmästykseksi viimeksi tullut mies käveli suoraan sisään haastatteluhuoneeseen. Muut hakijat arvostelivat tapahtunutta.

Hetken kuluttua nuori mies tuli ulos toimiston virkailijan kanssa, joka kertoi muille, että kyseinen nuori mies oli saanut paikan. Tämä todella suututti muita hakijoita. Mutta sitten virkailija selitti, että hän oli saanut työn, koska koko sen ajan, kun muut hakijat olivat täyttäneet lomakkeitaan, oli Morse kirjaimilla viestiä: ‘Jos ymmärrät tämän viestin, tule heti sisään, saat paikan!’

Kyseinen nuori mies oli kuullut ja ymmärtänyt viestin ja meni suoraan sisälle haastatteluhuoneeseen.

 

Joskus on helppoa hukata hyvä mahdollisuus, kun olemme niin kiireisiä siinä mitä itse pidämme tärkeimpänä tehtävänämme. Muut työnhakijat olivat kiireisiä tehdessään sitä minkä he arvelivat olevan sillä hetkellä tärkeintä työnhakuprosessissaan, eivätkä kuunnelleet mitä ympärillä tapahtui.

Ensi viikon jumalanpalveluksen aiheena on ‘Etsikkoaika’, joka on erikoinen aika, jolloin meille tarjotaan mahdollisuutta johonkin uuteen. Se on aika, jolloin Jumala erityisesti kutsuu ihmistä luokseen.

Päivän tekstin kautta Jeesus rohkaisee meitä sanomalla: ‘Pyytäkää niin teille annetaan. Etsikää niin te löydätte. Kolkuttakaa niin teille avataan. Sillä pyytävä saa, etsijä löytää ja jokaiselle, joka kolkuttaa avataan.‘

Nämä sanat liittyvät Jeesuksen opetukseen tutusta ‘Isä meidän’ rukouksesta, jossa rukoilemme jokapäiväisen elämän tärkeimpien asioiden puolesta. Kuusi kertaa meille vahvistetaan viestiä, että kun pyydämme, etsimme ja kolkutamme, löydämme elämän tärkeimmän asian. On vain oltava oikeilla aalloilla!

Radio ja internet tarjoavat meille musiikkia ja paljon muutakin ohjelmaa. Mutta jos radio ei ole oikein viritetty, kuulemme vain suhinaa tai jos emme ole oikeassa internetosoitteessa, emme löydä sitä mitä haemme.

 

Jumalalla on meille asiaa ja meitä auttaa, jos kerromme Hänelle, että haluamme olla Häneen yhteydessä, sillä Hän ei tunkeile kenenkään luo, vaan odottaa kärsivällisesti ja sydämellisesti meitä kotiin luokseen.

Lähes kymmenen vuotta sitten nuori musliminainen Nadia opiskeli silloisessa Leeds Metropoliltan yliopistossa. Nadia kuuli Jumalan kutsuvan häntä luokseen unien kautta ja alkoi vihdoin monien vaiheiden jälkeen lukea Raamattua.

Pidin hänelle aikuisrippikoulua, jonka jälkeen hänet kastettiin St Georgen Anglikaanikirkossa. Tämän jälkeen Nadian perhe hylkäsi hänet, koska hänestä oli tullut kristitty. Jokin aikaa sen jälkeen hän tapasi nuoren amerikkalaisen kristityn miehen, jonka kanssa hän meni naimisiin. He saivat kolme lasta ollessaan komennuksella Japanissa.

Vihdoin Nadian perhe hyväksyi hänet takaisin yhteyteensä. Pari vuotta sitten Nadia miehensä Miken sekä kolmen lapsensa kanssa lähtivät Palaun saarille lähetystyöhön. Jumalanpalvelusten lisäksi heillä on miesten ja naisten raamattupiirejä sekä lastenopetusta.

Heillä on ollut koetuksia lasten sairastumisten kautta. Siitä huolimatta saan iloisia kirjeitä, joissa he kertovat mitä ihmeitä Jumala tekee Palau saarilla.

Kun Nadia sanoi ‘kyllä’ Jumalalle, moni asia alkoi hitaasti muuttua hänen elämässään. On hyvä kuunnella Jumalan viestejä etsikkoaikana elämässämme, sillä emme vielä tiedä mihin hyvään se meitä johdattaa.

 

Seija Frears

Pälkäneen seurakunnan nimikkolähetti