Konsertissa pohditaan evakkoutta ja sota-aikaa nykyaikaisin vivahtein

Lakkautettu kylä -konsertin esiintyjäryhmä. Kuva: Hanna Koikkalainen

Kansanmuusikko ja säveltäjä Anne-Mari Kivimäen kokoama 10-henkinen orkesteri soittaa Kangasala-talossa torstaina 14.9. konsertin, jossa kuullaan haitari-trancea ja uusia sävellyksiä, sota-ajan suosikkikappaleita sekä karjalankielistä arkistomateriaalia. Musiikin ja seinälle heijastettujen valokuvien myötä pohditaan evakkoutta, sota-aikaa, kodin jättämistä ja nykytodellisuutta pienessä venäläisessä kylässä.

Konsertissa musiikki kulkee seinälle heijastettujen valokuvien kanssa yhtä matkaa 1900-luvun alun kuvitteellisista karjalaisista Suistamon illatsuista tähän päivään. Arkistokuvat sota-ajalta ja valokuvaaja Hanna Koikkalaisen valokuvat siitä, miltä Karjalassa nykyään näyttää, luovat yhdessä musiikin kanssa koskettavan kokonaisuuden.

Kuulemaan pääsee myös erikoisempia soittimia kuten jouhikkoa ja leukakanteletta. Kokoonpanossa soittavat Kangasalta lähtöisin olevat muusikot Ville Rauhala ja Meri Tiitola.

Lakkautettu kylä -konsertti on osa Kivimäen taiteellista tohtorintutkintoa, jota hän tekee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan. Alkukuvana konsertissa esitetään livesäestyksellä Tommi Kainulaisen ohjaama ja Anne-Mari Kivimäen säveltämä lyhytelokuva Sijaton sielu. Lyhytelokuva on musiikkia, tanssia ja mykkäelokuvaa yhdistelevä teos, joka kertoo tarinan pirun ilmestymisestä karjalaiseen kylään.

Konsertti pohjautuu Lakkautettu kylä -albumiin, joka on valittu vuoden 2015 kansanmusiikkilevyksi. Konsertti on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Esityksen tuottavat Folk Extreme ry ja Kangasala-talo.

Anne-Mari Kivimäki ja Lakkautetu kylä to 14.9.2017 klo 19