Sinivilkku-päivänä ihmetellään hälytysajoneuvoja

Palokuntajunnujen sammutusnäytös on jännittävää seurattavaa. Kuva: KKS/Teemu Huhtasalo

Koko perheen Sinivilkku-päivä yhdessä Autoliiton Auton päivän kanssa tuo Mobiliaan paljon puuhaa syyspäivän iloksi ja jänniä autoja lasten ja isompienkin ihailtavaksi. Pihamaalle tulevien autojen lisäksi vanhoja hälytysajoneuvoja löytyy tänä vuonna runsaasti Mobilian Suomi turvassa 100 vuotta -näyttelystä. Ulkotapahtuma on kävijöille ilmainen.

Jokivarren VPK:n palokuntanuoret tulevat paikan päälle paloauto-Junnun ja -Jannun kanssa. Palokuntajunnujen käyttöön suunnitellut ensisammutus- ja ensipelastusautot ovat kooltaan juuri sopivia lasten tutustuttavaksi: lapset näkevät autoon sisään ja ylettyvät auton välineisiin. Palokuntajunnut nähdään myös tosi toimissa sammutusnäytöksessä.

Päivän ohjelmaan kuuluu paljon kaikenlaista touhua perheen pienimmille. Pohjois-Hämeen Tiepalveluyhdistys tarjoaa ilmaiset liikennepuistoajot 4–12-vuotiaille lapsille koko tapahtuman ajan. Oman leluautonsa saa tuoda vuosikatsastukseen Mobilian supersuositulle pikkuautojen katsastuspisteelle.

Aikuisväelle mielenkiintoista tutustuttavaa on tarjolla Auton päivän liikenneturvallisuuteen liittyvien edustajien pisteillä. Paikan päällä pääsee testaamaan vaikkapa oman pimeänäkönsä ja tutustumaan sumentuneiden ajovalojen kunnostamispalveluihin.

Sinivilkku-päivä huipentuu hälytysajoneuvojen ääninäytteisiin ja yleisön mielestä parhaan sinivilkun valintaan.

Sinivilkku-päivä la 16.9. klo 11–15 Mobiliassa Kangasalla.