Legendan musiikki herää eloon kitarakonsertissa

Diplomikitaristi Janne Lehtinen konsertoi Kangasalla ensi viikon torstaina.

Säveltäjä Isaac Albénizin Etelä-Espanjan kansantaiteesta flamencosta inspiroituneet pianokappaleet soivat kitaralla Kangasala-talossa torstaina 5. lokakuuta kello 19. Diplomikitaristi Janne Lehtisen uusina sovituksina kuullaan klassikot Granada, Sevilla ja Asturias.

Kataloniassa syntyneen säveltäjä, pianisti Isaac Albénizin (1860–1909) sävellykset pianolle tunnetaan nykyään erityisesti kitarasovituksina. Ne kuuluvat klassisen kitaran perusohjelmistoon. Parhaassa luomisiässä vaikeaan sairauteen menehtyneen Albénizin viimeinen sävellys, Iberia-sarja pianolle on hänen pääteoksensa.

Kangasala-talon konsertissa kuultavat teokset Granada, Sevilla ja Asturias ovat osia Albénizin sarjasta Suite Española op. 47. Ohjelmisto on saatavat myös Janne Lehtisen levyttämänä cd-levynä Leyenda Española (Kistu-9428).

Janne Lehtinen aloitti musiikkiopinnot Tampereen Musiikkiopistossa 1972 ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemiassa diplomitutkintoon 1983 Kari Äikäksen johdolla. Lehtinen on esiintynyt Suomessa ja ulkomailla niin solistina kuin kamarimuusikkonakin. Nykyään Janne Lehtinen soittaa pääasiassa soolokonsertteja.