Romantiikkaa yli rajojen Mikkolan Navetalla

Trio Romantikot konsertoi Mikkolan Navetalla lauantaina 7. lokakuuta.

Pälkäneläisiä on tänä vuonna hemmoteltu yltäkylläisesti toinen toistaan hienommilla konserteilla. On kuultu maisemakuvia Suomesta, Merikantoa, Orpanan saksofoni on soinut kirkossa ja paljon muuta. Konserttien sarja jatkuu tulevana lauantaina Mikkolan Navetalla varsin romanttisissa merkeissä. Trio Romantikot tarjoaa tuolloin musikaalisen matkan maasta ja tunnelmasta toiseen. Argentiinan tuliset rytmit vaihtuvat ranskalaisiin chansoneihin ja edelleen häpeämättömän romanttisiin ja melankolisiin slaavilaisiin melodioihin. Solistina on hämeenlinnalainen Hannu Riihivaara, jonka monet muistavat parin syksyn takaisesta hienosta venäläisen musiikin konsertista. Häntä säestävät Iina Harjula, piano, sekä Teija Laitila, viulu. Lippuja konserttiin myydään ovelta.

Hannu Riihivaara palasi nuoruutensa lauluharrastukseen vasta työuransa loppupuolella ja alkoi määrätietoisemmin opiskella yksinlaulua, viimeksi Hämeenlinnassa Päivi Hirvikosken johdolla. Hän on suorittanut laulun C-tutkinnon Hämeenlinnan Sibelius-opistossa 2012. Riihivaara on esiintynyt yksinlaulajana ja solistina eri tilaisuuksissa ja konserteissa. Hän on laulanut myös useissa eri kuoroissa. Hämeenlinnan kaupunginteatterin Viulunsoittaja katolla -esityksissä Riihivaara esitti Rabbin roolin. Iina Harjula ja Hannu Riihivaara ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien ja heitä yhdistää muun muassa innostus venäläiseen musiikkiin. Tämä hyväntuulinen duo sai vuonna 2015 mukaansa Teija Laitilan.

Hämeenlinnalaistunut pianisti Iina Harjula esiintyy paljon lied- ja kamarimuusikkona. Tällä hetkellä hän toimii Sibelius-opistossa apulaisrehtorina, pianonsoiton opettajana ja laulajien säestäjänä. Musiikin maisteriksi Iina valmistui Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta ja sitä ennen hän opiskeli Metropoliassa Seppo Saloviuksen johdolla. Iinalle läheinen musiikkikaupunki on myös Berliini, jossa hän oli vaihto-opinnoissa 2009 ja myöhemmin 2011 Suomen kulttuurirahaston apurahan tuella taiteellista työskentelyä jatkamassa. Harjula on myös mukana työryhmässä ja esiintymässä Tuuloksen kesäkonserteissa, joka sai 2016 apurahan Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahastolta.

Teija Laitila on muusikko ja musiikkipedagogi (AMK). Hän on tehnyt suurimman osan työurastaan orkesteri- ja kamarimuusikkona muun muassa Oulu Sinfoniassa, Tampere Filharmoniassa ja Virtuosi di Kuhmossa. Tällä hetkellä hän toimii Hämeenlinnan Sibelius-opiston viulun- ja alttoviulunsoitonopettajana sekä aktiivisesti Hämeenlinnan kaupunginorkesterin, Härkätien kamarimuusikoiden ja jousikvartetti Aulangon soittajana. Laitila on vapaa-aikanaan mukana ERÄS teatterin toiminnassa.

 

Romantiikkaa yli rajojen

  • Trio Romantikkojen konsertti Mikkolan Navetalla
  • La 7.10 klo 14. Puffetti.
  • Mikkolan Navetta
  • Keskitie 5, Luopioinen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?