Työttömyys vähenee vauhdilla

Pälkäneen työttömyysprosentti laski elokuussa 8,7:ään ja Kangasalan 9,3:een. Pälkäneellä on peräti 115 työtöntä vähemmän kuin vuosi aiemmin. Elokuussa 2016 työtä vailla oli vielä 12,4 prosenttia pälkäneläisistä.

Pälkäneellä työttömyys on vähentynyt kolmanneksi nopeimmin Pirkanmaalla. Vain Virroilla ja Parkanossa työllisyystilanne on kohentunut Pälkänettä enemmän. Työttömien määrällä mitaten Pirkanmaan kunnista Pälkäneen edellä ovat vielä Ruovesi (7,6 %), Pirkkala (7,8 %), Virrat (8,0 %) ja Lempäälä (8,4 %).

Myös Kangasalla työttömien määrä on vähentynyt Pirkanmaan keskiarvolukemia nopeammin. Vuosi sitten elokuussa työttömiä oli 431 enemmän ja työttömyysprosentti 12,2.

Avoimien työpaikkojen määrän nousukin kertoo myönteisestä käänteestä. Sekä Pälkäneellä että Kangasalla on tarjolla enemmän työpaikkoja kuin vuosi sitten.

Koko maakunnan työllisyyskehitys on valtakunnan kärkitasoa ja selvästi valoisampi kuin aikoihin. Pirkanmaalla oli elokuussa 28 767 työtöntä eli 8 507 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Maakunnan työttömyysaste oli 11,8 prosenttia ja koko maan 11.

Koko Pirkanmaan työttömyyskäyrät ovat selvässä laskussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?