Ikivihreitä musikaalisävelmiä ja tangoja

16-jäsenistä Guardia Nuevaa johtaa kapellimestari Raimo Vertainen.
Teemu Roivainen on tehnyt yhteistyötä Guardia Nuevan kanssa jo usean vuoden ajan.

Huippumuusikoista koostuva tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nueva saapuu lauantaina 14. lokakuuta Kangasala-taloon solistinaan vuoden 2014 tangokuningas Teemu Roivainen. Kello 19 alkavassa konsertissa kuullaan karismaattisia tulkintoja ikivihreistä tangoista ja musikaalisävelmistä.

16-jäsenistä Guardia Nuevaa johtaa kapellimestari Raimo Vertainen. Orkesterin soitossa yhdistyvät omaleimaisella tavalla keskipohjalainen ennakkoluulottomuus ja ripaus hulluutta. Raimo Vertainen perusti Guardia Nueva- orkesterin vuonna 2001 Kokkolassa. Alusta alkaen orkesterin musiikillisena runkona on ollut tangomusiikki, iskelmä ja kansainvälinen viihdemusiikki.

Kangasalla konsertissa kaikuvat muun muassa kappaleet Öiset kitarat ja Punatukkaiselle tytölleni sovituksina Teemu Roivaiselle ja isolle orkesterille. Kuolemattomia säveliä musikaaleista edustavat Phantom of the Opera, Abba-musikaalin Chess sekä Cole Porterin Begin the beguine Sinikka Svärdin uunituoreena käännöksenä Muistatko sen? Orkesterinumeroita edustavat muun muassa Satulinna ja Tico-tico tyylikkäinä sovituksina.

Vuonna 2014 tangokuninkaaksi kruunattu Teemu Roivainen tunnetaan solistina, jonka ilmaisuvoima kattaa eri musiikkityylit tangosta kansainvälisiin ikivihreisiin ja musikaalisävelmiin. Guardia Nueva -orkesterin kanssa Roivainen on tehnyt yhteistyötä jo vuosien ajan.