Luja-Lukon ilmeet vakavoituivat

Oli synkkä ja myrskyinen ilta – tai kun olisi ollut edes myrskyisä, taisi miettiä Pälkäneen Luja-Lukon valmentaja Petteri Miettinen. Takana oli pelireissu Raumalle Narvi-Pallon vieraaksi ja pälkäneläisjoukkueen tarjoama liiankin seesteinen esitys. Turhan helposti pisteet jäivät Luja-Lukolta sille tielleen erin 3–0 (25–16, 25–12, 25–21).

Toki vastassa oli hyvä joukkue ja viime kauden lohkokärki, mutta raumalaiset eivät ole olleet Luja-Lukolle mitenkään voittamattomia. Ilta oli pälkäneläisittäin pimeä.

– Yhtä musta kuin illat nyt ulkona, Miettinen murahtaa.

Erälukemien mukaisesti ensimmäinen ja toinen erä olivat Luja-Lukolta kauden – tähän asti ja toivottavasti myös loppukausi huomioiden – heikointa peliä. Niiden aikana otteista karisivat avauspelissä Loimua vastaan heijastunut iloinen yritteliäisyys. Lyönnit painuivat milloin minnekin, ja vastaanoton hapuilu haittasi puolestaan pelinrakentelua.

– Tehtiin käytännössä vastustajalle pisteet omalla hölmöilyllä, äimistynyt valmentaja ihmettelee.

Pelin lopussa nähtiin kuitenkin pieni valonpilkahdus. Nuori Sami Pettersson tuli pirteästi passariksi Juhani Salmisen paikalle ja Luja-Lukko sai pelin juonesta kiinni kolmannessa erässä, mutta herääminen tapahtui auttamatta liian myöhään.

Valmentaja Miettinen lupailee kokoonpanomuutoksia heti ensi viikonloppuna pelattavaan seuraavaan kamppailuun. Lempäälän Jyry tarjoaa yhtä kovan vastuksen kuin Narvi-Pallo, joten pälkäneläisten on otettava kaikin puolin opiksi tylystä viime viikonlopusta ja oltava oikeassa mielentilassa heti pelin alusta lähtien.

Kesken pelin kentälle astellut Sami Pettersson oli Luja-Lukon positiivisia väriläiskiä synkässä pelissä Raumalla.