Joulu löytyy Pälkäneeltä

Pälkäne tarjoaa lukemattomia tilaisuuksia kokea aitoa joulun tunnelmaa. Niinpä kunta kerää viimevuotiseen tapaan paikkakunnan joulutapahtumat Visit Pälkäne-sivustolle ja panostaa joulun ajan markkinointiin. Joulu löytyy Pälkäneeltä -kampanja tulee näkymään etenkin netissä.

Joulun ajan tapahtumia voi ilmoittaa elinkeinojohtaja Jaana Koivisto-Virtaselle (050 521 5240, jaana.koivisto-virtanen@palkane.fi) 25.10. saakka.

– Moni hämmästyi joulutapahtumien määrää viime vuonna. Kun niitä alettiin kysellä, monella oli sellainen mielikuva, ettei Pälkäneellä tapahdu joulun alla mitään vilkkaaseen kesään verrattuna. Mutta kun tapahtumat listattiin, niin kattaushan on paljon laajempi ja monipuolisempi kuin monilla isoilla paikkakunnilla, Koivisto-Virtanen sanoo.

 

Joulun avaus perjantaina 24.11.

Pälkäneen joulun aika alkaa jo marraskuun alussa, kun Nuijalla avaa kädentaitajien ja kuvataiteilijoiden Joulu pop up -myymälä.

Perjantaina 24.11. vietettävän yrittäjien perinteisen joulunavauksen ajaksi kylälle nousee kaksi joulutoria. Nuijantalolla pidettävää joulutoria kokoaa Tiina Nickberg, jonka tavoittaa numerosta 0400 412 754. Myös uusitulle torille rakentuu illan ajaksi joulutori ja muuta ohjelmaa.

Torin joulunavaus huipentuu muun muassa Vuoden Pälkäneläisen sekä Vuoden Nuoren Pälkäneläisen julkistukseen ja palkitsemiseen sekä uusien jouluvalojen syttymiseen. Lisäksi seurakunta on ideoinut torille joulun ajaksi seimeä, joka on tarkoitus avata joulunavauksen yhteydessä.

Joulunavauspäivänä joulutorilla pääsee tilaamaan muun muassa aitoolaisia joulukuusia ja -laatikoita. Muutkin kädentaitajat ja pienyrittäjät voivat lähteä iltatorille myymään tai esittelemään omia tuotteitaan, sillä paikkamaksuja ei peritä.

Luopioisissa joulun avausta vietetään lauantaina 2.12.

Viime vuonna joulunavaus huipentui tuulimyllyllä. Nyt tapahtuma huipentuu uusitulla torilla. Toritapahtuman jälkeen ilotulitus järjestetään Aapiskukolla.