Seminola vie Kangasalan kaupungin humuun jo ennen vuodenvaihdetta

Kangasalan kunta muuttuu kaupungiksi vuoden 2018 alussa. Seminola vie kuulijansa kaupungin humuun jo ennakkoon Kangasalan konsertissaan 8. marraskuuta. Kuva: Ralf Store.

Seminola vie Kangasalan kaupungin humuun jo ennen vuodenvaihdetta, kun orkesteri esittää kaupunkiaiheisia iskusävelmiä ja vanhan ajan tanssimusiikkia Kangasala-talossa keskiviikkona 8. marraskuuta kello 19. Konsertin nimikappale Kaupungin humussa on vanha foxtrot. Seminola-orkesteri on perinteikäs tamperelainen 18-miehinen orkesteri, joka soittaa tanssimusiikkia 1920–50-luvuilta. Alkuperäiset sovitukset, soittotyylit, soitinkokoonpanot ja soittimet takaavat aidon vanhan hyvän ajan soinnin.

Seminola perustettiin Tampereella vuonna 1926 innokkaan tanssimuusikon ja musiikkikauppiaan Karl ”Kape” Ferndinand Rüsterin (1904–1977) toimesta. Rüster kynäili sekä omalle orkesterilleen että Georg Malmsténille, Kaarlo Kydölle, Veli Lehdolle sekä Dallapé-orkesterille useita 1930-luvun suosikki-iskelmiä, kuten Espanjan iloja, Suursaari ja Koditon.

1930-luvulta sotavuosiin saakka orkesteri toimi Rüsterin johdolla Kotkassa ja levytti vuonna 1932. Sotavuosi en jälkeen aina 1970-luvulle Seminola toimi tanssiorkesterina Lahden seudulla.

Seminola-orkesterin tarina jatkui, kun kangasalalainen Risto Uusimaa perusti orkesterin uudelleen vuonna 1999. Orkesteri vaalii 1920–50-lukujen tanssimusiikkiperinnettä, järjestää konsertteja ja esiintyy tapahtumissa erilaisilla teemoilla.

Populaarimusiikin museo Pomus kokosi vuonna 2001 Seminolan vuonna 1932 tekemät levytykset sekä joukon Rüsterin levytetty iskelmiä CD-levyksi Kape Rüsterin tarina.