Musiikkinäytelmä piirtää kuvaa Maria Jotunista

Marian sydän kertoo Maria Jotunin elämästä. Lavalla nähdään Kirsti Valve, Teijo Eloranta ja Antti Korhonen.

Kangasala-talossa nähdään torstaina 16. marraskuuta näytelmä Marian sydän. Esitys sai ensi-iltansa Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä maaliskuussa 2017. Koskettava, mukaansatempaava ja humoristinenkin musiikillinen näytelmä piirtää kuvaa monisärmäisestä ja voimakastahtoisesta naisesta, Maria Jotunista. Jotunin ilmaisumuodoksi kehittyy pelkistetty novelli, mikä  herättää aikalaisissaan suuria tunteita ihailusta moraaliseen paheksuntaan.

Näytelmän ytimessä nähdään myös Jotunin taiteeseen ja elämään vahvasti vaikuttaneet kaksi miestä: aviopuoliso, uuttera tutkija, professori Viljo Tarkiainen ja nuoruuden rakastettu, kirjailija Joel Lehtonen. Näytelmä vie katsojan itsenäistyvän Suomen kuohuviin alkuvuosiin ja kuvaa taitavasti 1900-luvun alun suomalaisia taiteilijoita.

Maria Jotunia näyttelee Kirsti Valve, Jotunin aviomiestä Viljo Tarkiaista Teijo Eloranta ja kirjailija Joel Lehtosta näyttelijä-muusikko Antti Korhonen, joka vastaa myös näytelmän musiikkidramaturgiasta.. Korhonen on säveltänyt näytelmän musiikin rakastettuihin Eino Leinon, Joel Lehtosen ja Aleksis Kiven runoihin. Tyylillisesti sävellykset hakevat vaikutteita kansanlauluista ja romantiikan perinteestä.