Välähdyksiä paremmasta

Palikat näyttävät alkavan loksahdella kohdilleen LP Kangasalan liigajoukkueen pelissä. Pitkäjärvellä moni hieraisi silmiään, kun kotijoukkue kuljetti salolaista LP Viestiä kuin pässiä narussa joukkueiden välisen kohtaamisen avauserässä.

Toisessakin erässä kaikki sujui hyvin siihen asti, kun erävoittoa alettiin toden teolla ratkoa. Noora Kososen syöttöputkella LP Viesti nousi henkisesti tärkeään erävoittoon viime metreillä.

– Pikkuhiljaa Viesti sai pala kerrallaan pelinsä kuntoon. Siinä toisen erän lopussa taisi alkaa osaa meidän pelaajia vähän jännittää, tiivisti LP Kangasalan valmentaja Janne Anturamäki kahden varsin eri mittaluokan budjetin joukkueen kohtaamisen ratkaisua.

Sätkittyään itsensä kuiville tappioitta liigassa kulkeva Viesti otti komennon. Kotijoukkue teki seuraavissakin erissä parhaansa, mutta terävästi hyökkäyksiä johtaneen passarin Mita Uiaton väsyessä ja kangasalalaisten alettua hermoilla salolaiset väänsivät itselleen voiton erin 1–3 (25–15, 23–25, 17–25, 19–25). Näin LP Kangasala ei saanut vaikealta vastustajalta haalittua itselleen arvokasta yhtä pistettä.

– Vähän paha mieli jäi, että hyvästä pelistä ei saatu palkintoa. Toisaalta jäi hyvä maku peli-ilmeestä, joka oli varmaankin kauden paras, Anturamäki toteaa.

LP Kangasala jatkaa pelejään jo keskiviikkona Oriveden Ponnistusta vastaan Suomen cupissa. Joukkueet ovat kohdanneet viime aikoina tiiviiseen tahtiin. Kotijoukkue OrPo on ennakkoon selkeästi niskan päällä; joukkue ei ole taipunut LP:lle tällä kaudella kertaakaan ja lähtee kaksiosaisen cup-kohtaamisen jälkimmäiseen peliin takataskussaan 3–0-voitto ensimmäisestä cup-pelistä.

– Kaikki on Viesti-pelin perusteella mahdollista, ja meille riittää 3–1-voitto kultaiseen erään pääsemiseen. Näin hyvällä ilmeellä siitä tulee tiukka peli.

Cupin jälkeen LP:n tiukka viikko jatkuu kahden ottelun viikonlopulla. Joukkue matkustaa perjantaina pitkälle reissulle pohjoiseen, jossa se pelaa lauantaina Rovaniemellä Wo-Vo:a vastaan ja sunnuntaina Kuusamon Pölkkyä vastaan. Wo-Vo on sarjassa hännänhuippuna, Pölkky sarjakärki.

– ”Enemmän kuin kolme pistettä” on meidän motto sille viikonlopulle. Tämä härkäviikko on kuitenkin ollut tiedossa jo pitkään, ja nyt harjoittelemme vähän kevyemmin ja keskitymme palautumiseen.

Anturamäki ei näe tiivistä rutistusta uhkana joukkueen hyvän nykyvireen säilymiselle.

– Näen tiiviin tahdin tässä kohtaa enemmän hyvänä. Kun saamme sen ensimmäisen ison palkinnon, uskon sen ruokkivan joukkuetta entistä parempiin suorituksiin. Duunia pitää tietysti tehdä koko ajan, että sillä hyvällä tiellä pysytään.

Mita Uiatolla ja muilla LP Kangasalan pelaajilla on edessään tiukka rypistys, kun joukkue pelaa kolme peliä viidessä päivässä. Kilometrejäkin kertyy, kun Oriveden lisäksi reissataan Kuusamoon ja Rovaniemelle – ja vielä takaisinkin.