Syyskauden viimeisenä Soppatorstaina tarjolla riisipuuroa

Pytingin kahvilassa Luopioisissa on syksyn mittaan järjestetty maistuvia Soppatorstaita. Kuluvan viikon torstaina kokoonnutaan kahvilaan lounaan merkeissä tällä erää viimeistä kertaa. Joulunaikaan sopivasti tarjolla on silloin riisipuuroa ja rusinasoppaa.

Soppatorstait ovat Aitoon koulutuskeskuksessa opettavan Pia Suhosen idea. Hän otti yhteyttä Luopioisten SPR:N puheenjohtajaan Raija Vaaleriin, joka haki uudelle yhteistyömuodolle SPR:n siunauksen.

– Soppatorstai on konsepti, josta hyötyvät kaikki osapuolet. Aitoon koulutuskeskuksen opiskelijat, jotka valmistavat ruuan ja tarjoilevat sen ohjaajansa tuella, oppivat kahvilassa tärkeitä ruuanvalmistus- ja asiakaspalvelutaitoja käytännön tilanteissa. Opettajillekin yhteistyö tuo uudenlaisia haasteita. SPR puolestaan saa varoja hyvää tekevään työhönsä. Kyläläiset hyötyvät uudenlaisesta ateriointimahdollisuudesta. Mikkolan Navetta, joka tarjoaa tilat, saa talvisaikaan hiljaiseen kahvilaan elämää ja asiakkaita, kertoo Raija Vaaleri.

Vaikka ateriointi perustuu vapaaehtoiseen maksamiseen, SPR:n ei tarvitse tehdä yhteistyötä tappiolla, aina on riittänyt varoja vietäväksi pankkiin. Raija Vaaleri korostaa kahvilatoiminnan merkitystä asiakkailleen.

– Olemme saaneet monia uusia kävijöitä ja on ilo kuulla heidän kiittelevän edullista tai jopa ilmaista ateriointimahdollisuutta. Yhteistyössä yhdistyvätkin sosiaalinen hyvän tekeminen ja varojen keruu SPR:n toimintaan. Bonuksena on opiskelijoille tärkeä työssä oppimisen mahdollisuus aidoissa tilanteissa.

Keskustelut Soppatorstai-toiminnan jatkumisesta kevätkaudella ovat parhaillaan käynnissä.

Syyskauden viimeinen Soppatorstai Mikkolan Navetan pihapiirissä olevassa Pytingin kahvilassa torstaina 14.12. Kahvila avoinna klo 10–14, riisipuuroa kaikilla herkuilla tarjolla klo 11–13. Vapaaehtoinen maksu SPR:n lippaaseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?