Tori ylitti euro-odotukset

Onkkaalan torille myönnettiin vielä 60 000 euron lisämääräraha vuoden viimeisessä valtuustokokouksessa Pälkäneellä. Torin kunnostukseen varattiin virheellisesti 80 000 euroa, vaikka alkuperäisen kustannusarvion mukaan kunnostukseen arvioitiin uppoavan 110 000 euroa.

Rakentamiskustannukset ylittyivät vielä arvioiduista muun muassa tavallista tarkemmin tehtyjen betonikivetyksien ja päällystämisen sekä vanhan pohjan maamassojen vaihdon vuoksi.

Teknisen johtajan mukaan suunnittelussa ei oltu tarpeeksi tarkkoja eikä eri elementtien yhteensovittaminen toisaalta onnistunut asianmukaisesti. Tekninen lautakunta korostikin lisämäärärahan käsittelyn yhteydessä suunnittelun, valvonnan ja kustannusseurannan tärkeyttä tulevia hankkeita silmälläpitäen.

 

Erikoissairaanhoitoon 900 000 euroa

Valtuusto myönsi lisämäärärahaa tälle vuodelle myös talouspalveluihin, erikoissairaanhoitoon ja Luopioisten kuntoradan peruskorjaukseen. Talouspalveluille myönnettiin 20 000 euroa talousjohtajan vaihtumiseen ja sijaisjärjestelyihin sekä Cloudia-kilpailutusjärjestelmän käyttöönottoon liittyen.

Luopioisten kuntoradan korjaukseen liittyviin kuluihin valtuusto myönsi 7000 euron lisämäärärahan. Kuntoradan korjaukselle oli varattu 10 000 euroa viime vuodelle, mutta valtaosa kuluista siirtyi tämän vuoden puolelle. Kunta oli tukemassa LC Luopioisen toteuttamaa Luopioisten kuntoradan peruskorjaushanketta, mitä kokoomuksen Rainer Zeitlin piti kunnan kannalta viisaana toimintamallina.

Suurimmat lisämäärärahat valtuusto myönsi erikoissairaanhoitoon. Loppuvuotta kohti kiihtyneen kustannusten kasvun myötä erikoissairaanhoidon arvioitu toteutuma on 900 000 euroa yli alkuperäisen arvion. Pälkäneen tekemä palvelutilaus Pirkanmaan sairaanhoitopiirille oli alun perin 7,4 miljoonaa euroa, ja talousarvioon oli varattu erikoissairaanhoidolle 7,55 miljoonaa.

Rahaa liikkuu joulukuussa myös toiseen suuntaan. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto on päättänyt palauttaa jäsenkunnille edellisten vuosien taseeseen kertynyttä ylijäämää 15 miljoonaa euroa. Palautus jaetaan kunnille peruspääomaosuuksien mukaisessa suhteessa, ja Pälkäneelle maksetaan noin 300 000 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?