Uusi korukauppa on vielä nimeä vailla

Irmeli Valkama, Jaana Hokkanen ja Suvi Simola palvelevat jatkossa asiakkaita saman katon alla.

Irmeli Valkama, Suvi Simola, Päivi Loukamo ja Jaana Hokkanen istuvat käsityökeskus Hilmassa & Olgassa. Kahvikuppien äärellä on iloinen tunnelma, eikä ihme: hieman aikaisemmin on varmistunut, että Onkkaalan päässä asuvan lasitaiteilija Jaana Hokkasen myyntitila muuttaa Mikkolan Navetalle. Samalla on varmistunut, että Hilma & Olga laajenee nykyisistä myymälätiloistaan käytävän puolelle.

– Uudelta korukaupalta puuttuu enää nimi. Hyviä ehdotuksia on jo olemassa, vaan ei vielä varmaa valintaa, Jaana Hokkanen nauraa ja jatkaa, että uuteen tilaan tulee myyntiin lasikorujen lisäksi myös muita hänen tekemiään käsitöitä, esimerkiksi huovutus- ja kalannahkatöitä sekä aurinkovärjätyistä kankaista tehtyjä tuotteita.

Hokkasen vuokraama myyntitila sijoittuu jugend-henkiseen huoneeseen, jossa nykyisin myydään Kukkian Kädentaitajien käsitöitä. Kädentaitajien tuotteita on myynnissä myös käytävällä, joka pian vapautuu Hilman & Olgan käyttöön.

– Myymälätilamme tuplaantuu, mikä onkin hyvä asia, sillä tuotevalikoimamme on kuin varkain lisääntynyt koko ajan, Valkama toteaa.

Siivoamista ja somistamista

Jaana Hokkasen suunnitelmissa on olla aluksi vähintään yksi päivä viikossa Luopioisten myyntipisteessään. Nanouchka-toiminimen alla lasikoruja ja -tuotteitaan myyvä Hokkanen valmistaa tuotteensa jatkossakin Epaalassa sijaitsevalla työhuoneellaan.

– On oikein mukava päästä mukaan tällaiseen yhteisöön ja saada samalla uusia työkavereita, Hokkanen miettii.

Päivi Loukamo Mikkolan Navetalta mainitsee, että Navetta tuntuu elävän tietynlaisissa sykleissä. Alkuun tiloissa toimi Heli Rapatti ja Silkki Kimoko ja sitten Terve Talo -keskus, joita seurasivat Aitoon Koulutuskeskuksen Aitopaja ja kirpputori Mikkolan Aarre, joka nykyisin toimii entisessä leipomon talossa.

– Nyt Navetalla mennään vahvasti käsityöpainotteisesti. Uusia juttuja tulee ja asiat elävät, näin se menee, Loukamo miettii.

Mikkolan Navetan uudistukset eivät vaadi juurikaan remontoimista. Sen sijaan edessä on siivoamista ja uusien myymälätilojen kuntoon saattamista sekä somistamista.

Uudistuneiden tilojen avajaisia juhlitaan 15.–19. toukokuuta.

– Siihen mennessä uuden myyntitilan nimikin on varmasti jo selvillä, Jaana Hokkanen lupailee hymyillen.