Luja-Lukolle valmentaja liigasta

Kakkossarjassa pelaava Pälkäneen Luja-Lukko on saanut pestattua kakkossarjajoukkueensa päävalmentajaksi Pirkanmaan valmennuseliittiin kuuluvan Heikki Kososen. Yhteistyöstä sovittiin viime viikolla.

Pelaajauraansa jatkava Ville Mattila työskentelee Kososen aisaparina.

Kosonen, 54, on työskennellyt tyttöjen maajoukkueissa, poikien ja tyttöjen aluejoukkueissa, eri juniori-ikäluokissa sekä kaikilla naisten sarjatasoilla kakkossarjasta liigaan.

Viime kaudella Kosonen oli Oriveden Ponnistuksen liigajoukkueen apuvalmentajana ja tovin myös vastuuvalmentajana Zvonko Nikolicin palattua Serbiaan.

– Edessä on mielenkiintoinen projekti motivoituneiden pelaajien kanssa hyvässä työympäristössä. Uusi halli tuo luonnostaan oman säväyksensä, Kosonen kuvaili.

Moderni liikuntahalli valmistuu legendaarisen Paelkaene Gardenin eli yhteiskoulun salin kylkeen syyskuun alussa. Sen jälkeen pälkäneläinen lentopallo siirtyy uuteen aikakauteen.

Kosonen kävi viime viikolla vilkaisemassa uutta hallia ja poikkesi ensimmäisen kerran myös Gardenissa. Samalla hänet esiteltiin pikaisesti omatoimisesti treenanneelle joukkueelle.

– Lukon joukkueessa on entuudestaan tuttuja jätkiä Ylöjärven B-junioreista. Mukava jatkaa hommia heidän kanssaan. Kakkossarjassa tarvitaan myös kokeneita pelaajia – onneksi niitäkin löytyy Pälkäneeltä, Kosonen pohjusti.

Heikki Kosonen.

Kososella on erinomainen kyky kehittää pelaajien henkilökohtaisia ominaisuuksia. Tätä kaipaavat Lukossa sekä nuoremmat että vanhemmat kaverit.

– Ensivaikutelman perusteella Lukko on rakentanut hyvän konseptin kakkossarjatasolle, Kosonen arvioi.

Lahdessa kasvaneella Kososella on vahva lentopallotausta. Passari pelasi kaikkiaan 138 SM-sarjaottelua Lahden Kimmossa, Jyväskylän Kirissä ja Vammalan Lentopallossa. Pelaajaura päättyi keväällä 1997.

Sen jälkeen Kosonen siirtyi valmennuspuolelle ja aloitti tämän jakson VaLePan junioripäällikkönä. Sen jälkeen taival jatkui aluejoukkueissa ja tyttöjen maajoukkueissa. Perään tuli pitkä pätkä Ylöjärven Ryhdin tyttöjunioreissa sekä naisten edustusjoukkueessa. Hän on päässyt ohjaamaan monia maan huippupelaajia jossakin vaiheessa.

Lukkoa viime kaudella luotsannut Petteri Miettinen siirtyi sarjaporrasta ylempänä pelaavan Aitolahden Riennon valmennusryhmään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?