Ville Meskanen suuntaa isommalle kirkolle

Kuten elämässä muutenkin, jääkiekossa on moni asia pienestä kiinni. Kun Henrik Tallinderin maila iskeytyi Ville Meskasen silmän tuntumaan viime lokakuisessa jääkiekko-ottelussa, oli enemmän kuin lähellä, että 22-vuotias jääkiekkoilija olisi menettänyt sekä näkökyvyn toisesta silmästään että tuloillaan olleen NHL-sopimuksen. Jälkimmäinen ei tuolloin jäältä pois luistellessa ollut Meskasen päällimmäinen huolenaihe.

– Kyllä pelotti. Yritin avata silmää, mutta se ei onnistunut. Kun pääsin pukukoppiin, menin tietenkin fiksuna heti katsomaan peilistä ja näin vain, miten silmästä valui verta, hän muistelee.

Helpotuksen tunne oli suunnaton, kun silmää lopulta saatiin vähän raotettua ja hän pystyi erottamaan valoa.

Pieni tikkien jättämä arpi silmäkulmassa vain noin senttimetrin päässä silmästä muistuttaa Meskasta edelleen läheltä piti -tilanteesta. Aktiivisesti hän ei tapausta silti mielessään kelaile.

– Ei sitä auta miettiä, eikä pelkäämään voi kaukaloon mennä.

” Harjoittelu kesäaikana on ennen kaikkea ollut aina itselleni jotakin mielekästä tekemistä. Ei punttisali hienoilla kesäilmoilla ehkä mieluisinta hommaa ole, mutta myös sitä on tehtävä, että pärjää siinä mieluisammassakin hommassa”, tuumaa Ville Meskanen.

Lyhyen huilin jälkeen Ilves-hyökkääjä palasi lokakuussa peleihin, hykerrytti kiekkofaneja julkaisemalla Twitterissä äitinsä lähettämän moiteviestin maalipaikkojen tuhlaamisesta, teki yhden kauden ennätyspisteensä (24 maalia ja 20 syöttöpistettä) ja pääsi kauden päätteeksi ensimmäisiin maajoukkueotteluihinsa. NHL-sopimus New York Rangersin kanssa julkistettiin toukokuun alussa.

Siihen nähden, että Meskanen pääsi Ilveksessä pelaavaan kokoonpanoon vasta lokakuussa toipilaana polvioperaation jäljiltä ja kärsi myöhemmin silmävammasta, kausi oli vähintäänkin onnistunut.

– Tärkeintä kaikessa oli, että itseluottamus oli kunnossa – edelliskevään pudotuspelien hyvä fiilis kantoi vielä viime kauden alkuunkin. Jalat ja keuhkot eivät olleet yhtään mukana, mutta pisteitä tuli huonommallakin pelillä ja itsekin tiesi, että kyllä tästä vielä hyvä tulee.

 

11. kesäkuuta

Meskanen lennähtää kesäkuussa New Yorkiin viikon mittaiselle ”development camp” -leiritykselle, jolla on tarkoitus paitsi tutustua tuleviin ympyröihin myös esittäytyä seuran väelle.

– Pelipaikkoja siellä ei vielä tämän perusteella jaeta, mutta ensivaikutelma on tärkeä – ja siellä se on sitä ainakin potenssiin kymmenen. Varmaan tarvitsee muutama hyvä ”laini” keksiä, hän tietää.

Varsinainen Amerikan-valloitus on koittamassa syyskuussa, jolloin Meskanen ensin Ilveksen kanssa harjoiteltuaan lähtee New Yorkiin hakemaan NHL-paikkaa alkavaan kauteen – monen muun tavoin.

– Pääfokus on siellä – että pysyy mukana leirin loppuun asti ja pääsee aloittamaan kauden NHL:n puolella. Ei se kuitenkaan maailmaa kaada, jos ei pääse vaan joutuu aluksi farmin puolelle. Sitten pitää vain tehdä lisää hommia. Olen vähän kysellyt siellä olleilta ja tiedän, ettei touhu ole pelkkää suklaata koko ajan.

Meskanen toivoo viiden vuoden päästä pelaavansa ammatikseen Pohjois-Amerikassa.

– Toivottavasti olisi kaikki mennyt niin hyvin, että silloin pelaisi siellä, olisi tehnyt vähän tiliä ja asuisi vaikka jossain Manhattanilla.

Niin paljon maailma tuskin mullistuu, etteikö Meskasta nähtäisi silloinkin pelaamassa tennistä Pälkäneellä ja sen jälkeen Raikussa saunomassa ja uimassa.