Avanti! konsertoi Kangasalla

Kari Kriikku (klarinetti) soittaa Avantin solistina Kangasala-talon syksyisessä konsertissa. Kuva: Marco Borggreve

Suomen maineikkain kamarimusiikkiorkesteri Avanti! saapuu Kangasala-taloon lokakuun alussa. Keskiviikkona 3.10. kello 19 alkavassa Kaikkien aikojen klassikot -konsertissa kuullaan barokin, romantiikan, jazzin ja kansanmusiikin klassikkoja. Juonnetun konsertin lopuksi pihvinä kuullaan György Ligetin jousikvartetto nro 1.

Konsertti on osa Avantin, UMOn ja FiBOn yhteistä AUF-sarjaa, joka esitetään Kangasala-talossa vuoden 2018 aikana. Eri tyylilajeja edustavat huippuorkesterit kutsuvat kuulijoita konsertteihin tutustumaan monenlaisiin musiikillisiin makupaloihin.

Esa-Pekka Salonen ja Jukka-Pekka Saraste perustivat Avantin! (ital. Eteenpäin!) vuonna 1983. Kamariorkesterin kokoonpano vaihtelee jousikvartetin ja sinfoniaorkesterin välillä tilanteesta riippuen. Lähtökohtana on itse musiikki eikä orkesterin kokoonpano.

Avanti! syntyi tarpeesta korkealaatuiseen yhteismusisointiin muusikoiden kesken, sekä tietoisuudesta siitä, että suuri osa nykymusiikista ja muusta harvoin kuullusta ohjelmistosta saattaisi muutoin jäädä soittamatta.

Kangasalan konsertin toteutuminen varmistui, kun Avantin toiminta on päässyt jatkumaan Opetus- ja kulttuuriministeriö selvitettyä orkesterin valtionosuusrahoitusta kevään aikana.

Kangasala-talon konsertissa esiintyvät Anna-Leena Haikola (viulu), Eriikka Maalismaa (viulu), Tuula Riisalo (alttoviulu), Mikko Ivars (sello), Jouko Laivuori (piano) ja Kari Kriikku (klarinetti).

Avanti! konsertoi Kangasalla syksyllä. Kuva: Marco Borggreve