Sijoittaja ja yrityslaina-asiakas pääsevät hyödyntämään alueellista joukkorahoitusta

Vauraus Oyj:n toimitusjohtaja Elisa Saarinen uskoo, että alueelliselle joukkorahoitukselle on suuri kysyntä. – Malli mahdollistaa pääoman sijoittamisen kotikunnan tai kotiseudun hyväksi.
Vauraus Oyj:n toimitusjohtaja Elisa Saarinen uskoo, että alueelliselle joukkorahoitukselle on suuri kysyntä. – Malli mahdollistaa pääoman sijoittamisen kotikunnan tai kotiseudun hyväksi.
Elinvoimaa janoavien kuntien ja maakuntien alueilla oleville sijoittajille ja yrityslaina-asiakkaille avautuu aito mahdollisuus kotiseuturakkauden vaalimiseen. Joukkorahoitetun yrityslainan Suomen markkinajohtaja, Vauraus Oyj mahdollistaa ensimmäisenä joukkorahoitusyhtiönä alueellisen sijoittamisen. Toimitusjohtaja Elisa Saarinen odottaa kiinnostuksen paikallisen pääoman käyttöön nousevan suureksi.

Suomi odottaa itsehallinnollisten maakuntien syntymistä. Historiallisen hallintouudistuksen yhteydessä kunnat saavat täysin uuden luonteen. Kunnista tulee elinvoimakuntia.

Elinvoima puolestaan kumpuaa yrityksistä, jotka tarjoavat työtä ja maksavat veroja.

Suomen rattaat pyörivät tällä hetkellä vauhdikkaasti. Talouselämä kehittyy suotuisasti.

Vauraus Oyj:n toimitusjohtaja Elisa Saarinen uskoo, että monella kaupunkiseudulla ja monessa maakunnassa syntyy verraten paljon uutta yritteliäisyyttä. Lisäksi jo toimivat yritykset uskaltavat tarttua investointeihin.

– Tarjoamme Suomessa ensimmäisenä toimijana alueellista sijoittamista. Tämä tarkoittaa sitä, että paikallinen pääoma saadaan esimerkiksi sijoittajan kotipaikkakunnalle tai kotimaakuntaan. Ominaisuus on joukkorahoitusmarkkinoilla ainutlaatuinen, hän avaa.

– Paikallisella yrittämisellä on suuri merkitys varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Pääoman kohdistaminen alueellisesti luo uusia yritysrahoituksen edellytyksiä ympäri Suomen, Saarinen sanoo.

Saarinen huomauttaa, että suomalaisten sijoitusvarallisuus on usein kiinni globaalissa markkinassa.

– Me tarjoamme sijoittajalle kotimaisen vaihtoehdon, joka sekä tuottaa että vaikuttaa myönteisesti paikallisiin yhteisöihin. Yrityksen päämäärä on edistää yrittämistä ja talouskasvua kaikkialla Suomessa.

– Alueellinen kohdennus antaa asiakkaillemme tilaisuuden sijoittaa esimerkiksi koti- tai synnyinseutunsa kasvuun ja kehitykseen. Näin luodaan paikallista taloutta, joka on monelle kunnalle näinä päivinä suorastaan elinehto, Saarinen korostaa.

Vauraudella mahdollisuus alueelliseen joukkorahoitukseen on ollut käytössä vasta pari päivää, mutta yrityslaina-asiakkaat ja sijoittajat ovat jo löytäneet uuden vaihtoehdon. Ensimmäiset avaukset tulivat Pirkanmaalta, Uudeltamaalta ja Varsinais-Suomesta.

Pirkanmaa vahvaa aluetta

Elisa Saarisen mukaan Pirkanmaa on yrityskasvun vahvaa aluetta.

– Tampere seutuineen on Suomen kasvukäytävän sydämessä. Kasvukäytävä säteilee hyvinvointia laajalle ympäristöönsä, hän teroittaa.

Vauras toimii myös Tampereella.

– Satsaamme lisää voimavarojamme juuri Tampereelle. Kehitämme paikallista toimistoamme koko ajan, Saarinen kertoo.

Vaurauden Tampereen toimiston johtajana aloittaa elokuun ensimmäisenä päivänä Leena Honkasalo-Lehtinen.

Nykyinen Tampereen johtaja Aku Kelo palaa Vaurauden Helsingin toimistoon.

– Pirkanmaan yrityselämän vireys näkyy suoraan meille asti. Mielenkiintoista on se, että maakunnan vanhat ja perinteiset toimialat kehittyvät vahvasti. Uudet toimialat voimistavat asemiaan. Tilanne on kaikin puolin myönteinen, Saarinen kuvaa.