Satonen: Pirkanmaan asema vihdoin tunnustettu

– Pirkanmaa on vihdoin saanut oman statuksensa valtiovallan silmissä, kansanedustaja Arto Satonen iloitsee.
– Pirkanmaa on vihdoin saanut oman statuksensa valtiovallan silmissä, kansanedustaja Arto Satonen iloitsee.
Kansanedusta Arto Satosen (kok.) mukaan valtiovalta on vihdoin tunnistanut ja tunnustanut Pirkanmaan erityisluonteen. Oman statuksen saaminen merkitsee sitä, ettei runsaan 520 000 asukkaan maakuntaa käsitellä enää samalla tavalla kuin muita maakuntia. Perinteisesti valtion koneisto on huomioinut vain pääkaupunkiseudun erikoisluonteen.

Pirkanmaan 19 kansanedustajan ryhmää johtava Arto Satonen pitää nykyisen vaalikauden tärkeimpänä saavutuksena sitä, että kakkoskasvukeskusta ympäristöineen käsitellään lopultakin valtion toimissa omaleimaisena alueenaan.

Satosen mukaan Pirkanmaan erityisaseman myöntäminen on tärkeä asia koko Suomelle.

– Tampereen kaupunkiseutu säteilee hyvinvointia koko laajaan maakuntaan ja naapurimaakuntiin. Pirkanmaa on valtakunnan kasvukäytävän sydämessä.

Satonen sanoo Pirkanmaan painoarvon kohoamisen konkretisoituvan esimerkiksi varsin mittavina valtionosuuksina Tampereen raitiotien rakentamiseen ja Tampereen Kansi ja Areena -hankkeeseen.

Pirkanmaan Lehtitalo haastatteli kansanedustaja Arto Satosen Maakuntauutisia-sivuilleen. Satosen haastattelu on luettavissa tiistaista lähtien Akaan Seudun, Lempäälän-Vesilahden Sanomien, Sydän-Hämeen Lehden sekä Ylöjärven Uutisten ja Radio Sunin verkkosivuilla.

Paperilehdissä Satosen juttu on luettavissa keskiviikkona ilmestyvissä numeroissa.