Lahtisten taidekokoelma kiinnostaa

Näyttelyn avajaisia vietettiin 16. kesäkuuta. Kuva: Tero Hakala

Suuren kysynnän vuoksi Kimmo Pyykkö -taidemuseon sunnuntain aukioloaikaa pidennetään kello 17 saakka heinäkuun ajaksi. Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely on esillä 9.9. saakka. Kahdeksassa päivässä lehtimies Urpo Lahtisen (1931–1994), Hymy Lahtisen (1930–2017) sekä heidän poikansa Jeppe Lahtisen taidekokoelmasta kootun näyttelyn on nähnyt yli 1000 kävijää.

Laajassa näyttelyssä on esillä lähes 100 teosta 47 taiteilijalta. Kokoelman omistaja Jeppe Lahtinen ja taiteilija Matti Kulmala ovat valinneet työt 800 teoksen joukosta. Esimerkiksi Lahtisille tärkeistä espanjalaisista taiteilijoista nähdään 1900-luvun mestarien Pablo Picasson, Joan Mirón, Salvador Dalín, Antonio Sauran ja Antoni Tàpiesin töitä. Kotimaisista taiteilijoista esillä ovat muun muassa Marjatta Tapiola, Essi Renvall, Erik Enroth, Alpo Jaakola, Unto Koistinen, Kimmo Kaivanto, Mauri Favén, Arvo Siikamäki ja Kimmo Pyykkö.

Osa näyttelyn teoksista on ollut esillä Urpo Lahtisen edustuskodissa Villa Urpossa Ylöjärvellä, osa Urpo, Hymy ja Jeppe Lahtisen yksityiskodeissa.