Suunnistuksen aluemestaruuskisoista mitaleja Laitikkalaan

Hanna Suojoki toi ankkurina Luja-Lukon 10-vuotiaiden viestin maaliin.

Suunnistuksen Hämeen alueen mestaruudet ratkottiin Oriveden Aakkolanjärven maisemissa viime viikonloppuna. Samassa vaativassa maastossa ratkottiin reilut kymmenen vuotta sitten Suomenmestaruudet, joten haasteita riitti.

Tyttöjen 13-sarjassa Luja-Lukon Annukka Linnainmaa avasi henkilökohtaisen mitalitilinsä ottamalla pronssia. Mestaruuksia eli kultaa ottivat rutinoituneemmat mitalirohmut, Valkeakosken Hakan väreissä kilpailevat Aaro Aho poikien 20-sarjassa ja Rauli Aho 14-sarjassa. Lisäksi pälkäneläisnuorista Ilmari Aho oli neljäs poikien 18-sarjassa ja Ato Mattila neljästoista 10-vuotiaiden poikien rastireitillä.

Toisena kilpailupäivänä kilpailtiin viesteissä. Luja-Lukon nuorimpien rastireittijoukkue oli kolmastoista järjestyksessä Ato Mattila, Kasper Ketola ja Hanna Suojoki.

Suunnistuskilpailujen luonteen mukaisesti kaikenikäiset osallistuvat, ja Luja-Lukon ”autokuskit” ottivatkin miesten 50-sarjassa hopeaa joukkueella Petri Ketola, Pekka Linnainmaa ja Jarmo Aho. Lisäksi viestissä nähtiin pälkäneläisväriä, kun Katja Linnainmaa ankkuroi Kangasalan SK:n kanssa kootun yhdistelmäjoukkueen (kilpailun ulkopuolella) ensimmäisenä maaliin, ja Ilmari Aho otti Valkeakosken Hakan 18-vuotiaiden poikien joukkueessa hopeaa.