Uudella areenalla huippuotteluita

Naisten lentopalloliigan hallitseva mestari HPK kohtaa Pälkäneen uudella areenalla pronssijoukkue LP Kangasalan (kuvassa). Molemmat joukkueet valmistautuvat liigan lisäksi Europeleihin.

Elokuun lopussa valmistuva Pälkäneen uusi liikuntakeskuksen käyttöönottoa juhlistetaan syyskuun puolivälissä vapaa-ajan messuilla. Pälkäneläiset vapaa-ajan toimijat esittelevät toimintaansa uudella areenalla ja sen piha-alueilla lauantaina 15.9.. Vapaalla Pälkäneellä -messujen yhteydessä otetaan käyttöön myös pääkirjasto Arkin viereen rakennettu lähiliikuntapuisto.

Vapaa-ajan messut käynnistävät huippuotteluiden viikon Kostia-areenalla. Messuyleisö pääsee lauantaina 15.9. kello 13 seuraamaan lentopallon näytösottelua, jossa kakkossarjaan valmistautuva Luja-Lukko kohtaa ykkössarjajoukkue Rantaperkiön Iskun. Sunnuntaina 16.9. kello 13 Pälkäneellä pelaavat naiskoripallon kärkijoukkueet: viime kauden mestari Kotkan Peli-Karhut kohtaa edellisvuoden kultajoukkueen Hyvinkään Pontevan.

Avajaisotteluiden sarja jatkuu keskiviikkona 19.9. kello 19 naislentopallon kärkikamppailulla: viime vuoden pronssijoukkue LP Kangasala haastaa mestari Hämeenlinnan Lentopallokerhon.

Salibandyhallin puolella ei järjestetä erillisiä avajaisotteluita, sillä uuteen areenaan muuttava Luja-Lukko isännöi kolmosdivisioonan sarja-avausta jo lauantaina 29.9.. Kotijoukkue kohtaa kello 10 Kalvolan Keihään ja kello 19 Lopen Floorball Teamin.

 

Herkkua urheilun ystäville

Pälkäneelle nouseva tupla-areena tuo huippuolot kaikkiin sisäpalloilulajeihin. Liikuntakeskuksen toinen halli on rakennettu ennen kaikkea salibandyn tarpeita varten, toinen palvelee kori- ja lentopalloilijoita. Hallien taitteeseen on rakennettu uusi kaksikerroksinen kuntosali.

Pienen pitäjän suuri satsaus on pantu merkille urheilupiireissä. Huippujoukkueita ei ollut vaikea houkutella avausotteluihin.

– Esimerkiksi LP Kangasala innostui heti, kun heille tarjottiin tilaisuutta lähteä pelaamaan uuteen halliin. Urheilun ystäville on tarjolla poikkeuksellista herkkua, sillä vastassa on naislentopallon kiistaton ykkösjoukkue Hämeenlinna, joka valmistautuu parhaillaan Mestarien liigaan. Myös pronssijoukkue Kangasala lähtee Europeleihin, lentopallopelejä Pälkäneelle junaillut Jari Perkiö sanoo.

Hänen mukaansa molemmat joukkueet saapuvat Pälkäneelle ykkösnyrkeillään. Mukana ovat myös ulkomaalaisvahvistukset.

– Pälkäneen peli on viimeisiä tilaisuuksia antaa näyttöjä, sillä liiga alkaa jo viikon päästä.

Luja-Lukon lentopallomiehet ovat viime vuosina tuoneet Pälkäneelle maakunnan kaikki kärkijoukkueet VaLePaa lukuun ottamatta. ”Lelu” Ojansivulla vahvistettu Luja-Lukko kukisti liigaan kurkottaneen Akaan ja myös liigakarsija LeKiä vastaan pälkäneläiset pystyivät tasaiseen kamppailuun.

– Isku on huippujoukkue, sillä se pelasi vielä vuosi sitten liigassa. Iskukin oli heti valmis lähtemään Pälkäneelle, vaikka sarja-avaus pelataan heti seuraavana päivänä, Perkiö kiittelee.

Uuden areenan avausotteluissa on turvauduttava esiin rullattavaan lisäkatsomoon, sillä kori- ja lentopallohallin kiinteä katsomo vetää vajaat sata katsojaa.

– Naisten korispeliin on saapumassa joukkueiden kannustusjoukkoja sekä Hyvinkäältä että Kotkasta, joten tunnelma tulee olemaan tiivis, Luja-Lukon toiminnanjohtaja Kimmo Ketola ennustaa.

Pälkäneen uuden liikuntakeskuksen viralliset avajaiset järjestetään 1. lokakuuta. Paikalle saapuu muun muassa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

 

 

Huippuotteluita Kostia-areenalla

la 15.9. klo 13 miesten lentopallon Pirkanmaan pikkuderby: Luja-Lukko (2. div) – Isku (1. div)

su 16.9 klo 13 naisten korisliigan kahden edellisen kauden mestarit kohtaavat: Ponteva (Hyvinkää) – PeKa (Kotka)

ke 19.9. klo 19 naisten lentopalloliigan mitalistit kohtaavat: LP Kangasala – Hämeenlinnan Lentopallokerho

 

Kommentointi on suljettu.