Pyydysmerkit näkyviin

Kalastusasetuksen mukaan ”Rapumerta voidaan 1 momentissa säädetyn estämättä merkitä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetulla vesialueella vähintään 5 senttimetriä vedenpinnan yläpuolelle ulottuvalla koholla.” Jokin kanamunan kokoinen pallukka tai styroksin pala ei välttämättä täytä edes tätä minimimittaa ja on väriltään likaisenharmaana pienessäkin aallokossa tai heikommassa valaistuksessa erittäin vaikeasti havaittavissa. Suuremmat, paremmin erottuvat pyydysmerkit vähentäisivät tahattomia päälleajoja ja olisivat siten kaikkien osallisten, niin veneilijöiden kuin ravustajienkin etu.

Rosvorapu

Yksi kommentti

  1. Ravustaja

    Toinen asia mikä on hyvä muistaa, eli kunnioitus muita ravustajia kohtaan. Pyydyksiä ei tarvitse laskea toisen ravustajan pyydysten sekaan. Vaan jätetään riittävän kauas. Pykälä tähänkin löytyy. Tälläistä on nähty kukkialla ainakin rautajärven osakaskunnan alueella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?